You are here

Μείωση στις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια το 2003 (1)

20/02/2003 12:36
Εξασθένηση των προβλέψεων για τα επισφαλή δάνεια προβλέπουν οι Τράπεζες ότι θα σημειωθεί κατά το 2003, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το 2002, ως την «κορυφή του παγόβουνου» για την αυξητική τάση που παρουσίασε ο αριθμός των προβλέψεων τα τελευταία τρία χρόνια, γεγονός που έχει επηρεάσει την κερδοφορία τους το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αυτό ανέφεραν στη Stockwatch, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων τραπεζικών οργανισμών, Ομίλου Λαϊκής, Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου και Ελληνικής Τράπεζας. Όλοι οι τραπεζικοί οργανισμοί έχουν διαφοροποιήσει την πολιτική που ακολουθούσαν τα προηγούμενα χρόνια και τώρα προχωρούν σε σαφώς συντηρητικότερες προβλέψεις, ενώ τονίζουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2003 θα εξαρτηθούν τόσο από ενδογενείς όσο και από εξωγενείς παράγοντες, όπως οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τη διεθνή ύφεση στην οικονομία και το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στο Ιράκ.

Λεπτομέρειες επί του θέματος με τις δηλώσεις εκπροσώπων των τριών τραπεζών, στη «SW» σε ρεπορτάζ που ακολουθεί αργότερα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για το 2002 θα ανακοινωθούν στις 25 Φεβρουαρίου 2003, του Ομίλου Λαϊκής την επομένη 26 Φεβρουαρίου, ενώ η Ελληνική Τράπεζα θα συνεχίσει και αύριο τη σχετική συζήτηση στο Διοικητικό της Συμβούλιο, για τα θέματα κεφαλαίου που άρχισαν στις 18 Φεβρουαρίου, οπόταν θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

Του Κυριάκου Κυριακίδη