You are here

Μέρισμα €9 εκατ. από Βασιλικό

26/05/2023 16:28

Την καταβολή μερίσματος ύψους €9.351.673,11 που αναλογεί σε €0,13 για κάθε συνήθη μετοχή, από τα οποία €0,085 θα καταβληθούν από τα κέρδη του 2021 που περιλαμβάνονται στο Αποθεματικό Προσόδου και €0,045 από τα κέρδη του 2022, αποφάσισε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ» που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους της εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΧΑΚ κατά την 8 Ιουνίου 2023 (ημερομηνία αρχείου). Η μετοχή της Εταιρείας θα τυγχάνει διαπραγμάτευσης χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος (ex-dividend) από τις 7 Ιουνίου 2023.

Οι επενδυτές που θα προβούν σε αγορά μέχρι τη λήξη της συνεδρίας του ΧΑΚ ημερομηνίας 6 Ιουνίου 2023 (Last Cum Date) θα είναι δικαιούχοι του μερίσματος. Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι και οι επενδυτές οι οποίοι θα είναι κάτοχοι αξιών (αποδέκτες) βάσει εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία αρχείου. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους μέχρι τις 4 Ιουλίου 2023.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης, εγκρίθηκαν επίσης η Έκθεση Διαχείρισης και οι Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρείας για το έτος 2022, ενώ επανεκλέγηκε ο Διοικητικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Γαλαταριώτης που αποχώρησε από τη θέση του εκ περιτροπής.

Αποχώρησαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση από τις θέσεις τους ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ. Κώστας Κουτσός, Χαράλαμπος Παναγιώτου και Αντώνης Μικελλίδης. Eκλέχθηκαν από τους μετόχους της εταιρείας ο κ. Γεώργιος Χαρή (Ανεξάρτητος Διοικητικός Σύμβουλος), ο κ. Ιωάννης Σαββίδης (Ανεξάρτητος Διοικητικός Σύμβουλος) και η κα. Αναστασία Παπαδοπούλου (Ανεξάρτητη Διοικητική Σύμβουλος) οι οποίοι προτάθηκαν για εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο, για συμπλήρωση των θέσεων που κενώθηκαν λόγω των αποχωρήσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο των κ.κ. Κώστα Κουτσού, Χαράλαμπο Παναγιώτου και Αντώνη Μικελλίδη αντίστοιχα.

 Εγκρίθηκε ακόμη η Έκθεση Αμοιβών ενώ αποφασίστηκε όπως η αμοιβή των Διοικητικών Συμβούλων για το έτος 2023 παραμείνει στις €25.000 για τον Πρόεδρο, και €20.000 για κάθε ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και επιπρόσθετα €300 έξοδα παραστάσεως για παρουσία στις συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του.

Επαναδιορίστηκε ακόμη η KPMG Limited ως Ελεγκτές της Εταιρείας και ο καθορισμός της αμοιβής τους για το έτος 2023 παραπέμφθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασιστεί αργότερα.

Γ.Χ.