You are here

ΜΙ: Ραντεβού στα δικαστήρια (2)

19/01/2004 18:46
Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα παιχθεί τελικά το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ της MarkeTrends Insurance (ΜΙ). Μετά την απόρριψη της ιεραρχικής προσφυγής της εταιρείας από τον Υπουργό Οικονομικών, η εταιρεία απεφάσισε να διεκδικήσει τα δικαιώματά στο Ανώτατο, απαιτώντας αποζημιώσεις «πολλών εκατομμυρίων».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα, η MI αναφέρει ότι θεωρεί «άδικη και λανθασμένη την απόφαση της Εφόρου» και ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον του εποπτικού οργάνου και προσωπικά εναντίον της κας Βικτώριας Νάταρ, Εφόρου Ασφαλίσεως.

Μεταξύ άλλων, η MI κατηγορεί την Έφορο για «μεροληψία», «προκατάληψη» και για «έλλειψη καλής πίστης» ενώ κάνει λόγο και για αλλότριες και εκβιαστικές μεθοδεύσεις. Ο Όμιλος MarkeTrends θεωρεί, δε, ότι υπήρξε στόχος λανθασμένων και κακόβουλων ενεργειών.

Πάντως, με τη σημερινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών η ΜΙ διακόπτει οριστικά τις εργασίες της. Η εταιρεία «έχει αποφασίσει να μην συνεχίσει τις δραστηριότητες της στον τομέα Ασφαλίσεων Γενικού Κλάδου» γράφει η ανακοίνωση. Παρά το οριστικό κλείσιμο της MI, τα αποτελέσματα της μητρικής, MFS, «δεν αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα αρνητικά».

Η MI εργοδοτεί 18 άτομα ως μόνιμο προσωπικό ενώ έχει και αριθμό συνεργατών. Είναι η τέταρτη εταιρεία που χάνει την άδεια της σε τρία χρόνια. Από το 1990 έχασαν την άδεια τους έξι ασφαλιστικές εταιρείες.