You are here

ΜΡΒ: Αναθεωρεί στόχους τριετίας

16/01/2007 17:48
«Δεν υπάρχει περίπτωση» η Marfin Popular Bank να προχωρήσει με αναθεωρημένη, πιο ελκυστική πρόταση για εξαγορά της Τρ. Κύπρου και της Τρ. Πειραιώς. Αυτό ανέφερε το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της MPB, Ανδρέας Βγενόπουλος, στα πλαίσια conference call με αναλυτές. Η δήλωση του έγινε την ίδια ώρα που κυπριακή εποπτική αρχή αποφάσιζε να καλέσει την ΜΡΒ να αποσύρει τις προτάσεις, επιβάλλοντας της πρόστιμο £10 χιλ. για παράβαση του άρθρου 21 της χρηματιστηριακής νομοθεσίας για εξαγορές. Ο κ. Βγενόπουλος επανέλαβε ότι θεωρεί τις αποτιμήσεις που έγιναν για τις δύο τράπεζες αντιπροσωπευτικές επειδή στηρίχθηκαν στην αγοραία αξία των μετοχών τους. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο η ΜΡΒ να προχωρήσει τελικά με μόνο μία δημόσια πρόταση. Ανεξαρτήτως της έκβασης των δημοσίων προτάσεων, τόνισε πως η ΜΡΒ έχει σχέδια δυναμικής ανάπτυξης, είτε οργανικής ή μέσω εξαγορών. Στα σχέδια περιλαμβάνεται η αύξηση των υποκαταστημάτων της ΜΡΒ στην Ελλάδα στα 350 τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε επίσης στους στόχους κερδοφορίας του ομίλου για την επόμενη τριετία.
Σημείωσε πως τα κέρδη του 2007 θα είναι λιγότερα από αυτά που ανακοινώθηκαν το Σεπτέμβριο, όταν είχε κοινοποιηθεί η πρόθεση για συγχώνευση της Λαϊκής, με την Εγνατία και τη Marfin Financial Group. Τα κέρδη θα περιοριστούν στα €360 εκ., αντί €370 εκ. που είχαν αρχικά ανακοινωθεί, λόγω της μειωμένης συμμετοχής της ΜΡΒ στο κεφάλαιο της Εγνατία και της Marfin Financial Group. Τα κέρδη του 2008 και του 2009, όμως, θα είναι αρκετά ψηλότερα από αυτά που είχαν ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Προβλέπεται να ανέλθουν στα €470 εκ. το 2008 και στα €600 εκ. το 2009, έναντι €440 εκ. και €510 εκ. που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι το 82% της κερδοφορίας της ΜΡΒ θα στηρίζεται σε επαναλαμβανόμενα κέρδη.

Ο κ. Βγενόπουλος μίλησε επίσης για την αύξηση κεφαλαίου στην οποία προτίθεται η θυγατρική της ΜΡΒ, Marfin Financial Group. Με την αύξηση, το ποσοστό της ΜΡΒ, στην Marfin Financial Group θα μειωθεί από 85% σε κάτω από το 10%. Από την πράξη αυτή η ΜΡΒ αναμένει να έχει έσοδα €50 τουλάχιστον εκατομμυρίων για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα παρέχει. Όπως διευκρίνισε ο κ. Βγενόπουλος τα πρόσθετα αυτά έσοδα δεν περιλαμβάνονται στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της επόμενης τριετίας. Ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε πως αναμένει πως η αύξηση κεφαλαίου της MFG, που μετονομάσθηκε σε Marfin Investments Group, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Η διεύθυνση της ΜΡΒ απαγόρευσε τη συμμετοχή δημοσιογράφων στο conference call.