You are here

Νέα αίτηση για διάλυση Claridge

24/06/2015 12:30
Αίτηση για διάλυση της Claridge έχει επιδοθεί από ομάδα μετόχων αποτελούμενη από τους Αλεξάνδρου Αντρέα, Αλεξάνδρου Υβόνη και Αλεξάνδρου Νικόλα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει επιδοθεί στην εταιρεία αίτηση σύμφωνα με τα άρθρα 158, 202, 203, 209, 210 και 211 (Στ) του περί εταιρειών νόμου, «με βάση την οποία ζητούν τη διάλυση της εταιρείας ή διαζευκτικά την εξαγορά των μετοχών τους ή και ακόμη περαιτέρω διαζευκτικά διάταγμα δικαστηρίου για διερεύνηση των υποθέσεων της εταιρείας από επιθεωρητή ή και οποιαδήποτε άλλη θεραπεία κρίνει το δικαστήριο πρόσφορη υπό τις περιστάσεις».

Σημειώνεται ότι η Claridge θα καταχωρήσει ένσταση εναντίον αίτησης.

Να σημειωθεί ότι αίτηση για διάλυση της εταιρείας Claridge υπέβαλε αριθμός μετόχων της εταιρείας και στις 14 Μαϊου 2015.

Τη διάλυση της εταιρείας ζήτησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Πισσαρίδης, Αλέξανδρος Πισσαρίδης, Τάκης Χαραλάμπους, Χάρης Χαραλάμπους, Αιμίλιος Μακρίδης, Ελένη Κίρζη, Γιαννάκης Κουρίδης, Χριστάκης Κουρίδης και Κωνσταντίνος Διανέλλου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν προβάλει ενστάσεις στην πώληση του ξενοδοχείου της εταιρείας Amathus Beach Hotel Paphos προς την KA Olympic Lagoon Resort.

Η KA Olympic Lagoon Resort έχει αγοράσει το Amathus Beach Hotel Paphos έναντι €34,5 εκ. σε μετρητά και επιπλέον έχει αναλάβει την ανακαίνιση και μετατροπή του σε Olympic Lagoon Hotel για το επιπλέον ποσό των €13 εκ. Μέτοχοι στην εταιρεία αυτή είναι η Kanika Hotels με 52% ενώ η Amathus συμμετέχει με ποσοστό 48%.

Η Claridge ανακοίνωσε χθες ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου.

Γ.Χ.