You are here

Νέες επεκτάσεις από το Συγκρότημα Andy Spyrou</b>

04/05/2001 14:27
Νέα εξαγορά επιχείρησης ενοικιάσεως αυτοκινήτων έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα από την νεοεισαχθείσα εταιρεία στο χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ANDY SPYROU GROUP. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε ανακοινώσει η Εταιρεία πριν την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, έχει προβεί πρόσφατα στην αγορά 43 αυτοκινήτων και 43 αδειών οδικής χρήσης Ζ, από την Εταιρεία Dial-A-Car Motor Rentals Ltd. Η συνολική επένδυση ανήλθε στο ύψος των Λ.Κ. 300.000 και πληρώθηκε τοις μετρητοίς.

Η αγορά αυτή ήταν συνέχεια των άλλων εξαγορών που έκανε ήδη η Εταιρεία κατά τους τελευταίους 12 μήνες, και που στοχεύουν στην αύξηση των οχημάτων και στην απόκτηση πέραν των 200 νέων αδειών ενοικίασης. Οι επενδύσεις αυτές γίνονται με σκοπό την πραγματοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου, που σκοπό έχει την αύξηση των εισοδημάτων της εταιρείας από τις ενοικιάσεις οχημάτων και την μείωση των υφιστάμενων εξόδων υπενοικίασης που παρουσιάζονται λόγο της υπερ-πληρότητας του υφιστάμενου στόλου οχημάτων και αδειών.

Επίσης, στα πλαίσια ανανέωσης του στόλου της, που ανέρχεται σε πέραν των 800 αυτοκίνητων, η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Κύπρο Europcar Cyprus, που ανήκει στην δημόσια εταιρεία Andy Spyrou Group, έκλεισε συμφωνία με τους αντιπροσώπους της General Motors στην Κύπρο Γεω. Παυλίδης & Αραούζος για την αγορά 140 αυτοκινήτων Opel. Η συνολική αξία της συμφωνίας ξεπερνά τα 1.2 εκατ. Λίρες.

Οι δύο εταιρείες, Andy Spyrou από τη μια και Παυλίδης και Αραούζος από την άλλη, θεωρούν τη συμφωνία αυτή ως την απαρχή μιας μακρόχρονης και επιτυχημένης συνεργασίας.

Παράλληλα, όσον αφορά τις τουριστικές δραστηριότητες του Συγκροτήματος η ASG ανακοινώνει την πρόσφατη εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των οργανισμών Lufthansa City Centres International και της Andy Spyrou Group. Με τη συμφωνία αυτή που υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Μαΐου, ο οργανισμός Lufthansa City Centres ανέθεσε στην Honeywell Travel που ανήκει στην ASG την ανάπτυξη εντός του 2001 ενός διχτύου από 5 ταξιδιωτικά γραφεία με την επωνυμία Honeywell Travel - Lufthansa City Centres.

Με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία που προσφέρει ο Οργανισμός Lufthansa City Centers στους τομείς παρουσίασης, εκπαίδευσης, προϊόντων, μάρκετινγκ και αυτοματοποίηση, καθώς επίσης και στην δυνατότητά του να διαπραγματεύεται και να προσφέρει ειδικά ναύλα και τιμές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ASG-Andy Spyrou Group, κ. Σπύρος Σπύρου επισημαίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των τουριστικών γραφείων του συγκροτήματος στην Κυπριακή Αγορά και τις άριστες προοπτικές για αύξηση του υφιστάμενου μεριδίου αγοράς της εταιρείας.