You are here

Νέος Πρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

27/07/2006 14:23
Ο οικονομολόγος Γεώργιος Χαραλάμπους που κατά τους τελευταίους έξι μήνες υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος στο ΔΣ της Τράπεζας Αναπτύξεως, είναι από σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Την απόφαση για διορισμό του κ. Χαραλάμπους στη θέση του Προέδρου της ΕΚ, έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Χαραλάμπους με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (M.Sc. με ειδίκευση στα νομισματικά) και εκπαίδευση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εργάστηκε για πέντε χρόνια στην ΚΤ ως οικονομολόγος και ακολούθως ως Υποδιευθυντής στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών.

Στο τέλος του 1973, διορίστηκε ως Διευθυντής Στρατηγικού Προγραμματισμού στην Τράπεζα Κύπρου και στη συνέχεια προχώρησε στα ανώτατα επίπεδα της διευθυντικής ιεραρχίας ως Γενικός Διευθυντής (Διοικητικές Υπηρεσίες) και Ανώτερος Γενικός Διευθυντής υπεύθυνος για τις τραπεζικές εργασίες Κύπρου.

Ο κ. Χαραλάμπους υπηρέτησε ως μέλος στα ΔΣ διαφόρων χρηματοοικονομικών οργανισμών καθώς και στο Συμβούλιο του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενώ για αρκετά χρόνια ήταν Πρόεδρος της Εταιρείας Κυπριακών Οικονομικών Μελετών.

γχ