You are here

NKS: Παράταση στην υποβολή ΔΠ για FWW (1)

14/06/2007 17:24
Παράταση μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου δόθηκε στην N.K. Shacolas (NKS) να ανακοινώσει την οριστική της απόφαση αναφορικά με την πρόθεση για υποβολή μερικής Δημόσιας Πρότασης για εξαγορά μετοχών της Woolworth. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά από συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της NKS, ενέκρινε το αίτημα για παράταση μέχρι τις 22 Ιουνίου, κοινοποίησης της οριστικής απόφασής της.

Η NKS κατέχει το 44% των μετοχών της Woolworth. Στις 14 Μαΐου 2007 ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει μέχρι και το 89% της εταιρείας με την υποβολή Δημόσιας Πρότασης προς τους μετόχους της. Τότε είχε τονιστεί ότι η ανακοίνωση δεν αποτελούσε οριστική απόφαση και ότι «δεν είναι βέβαιο αν θα ακολουθήσει η Δημόσια Πρόταση». Είχε επίσης αναφερθεί ότι σε περίπτωση που προχωρούσε, η ΔΠ θα ήταν για €1,40 ανά μετοχή σε μετρητά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της FWW Νίκος Σιακόλας, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στη StockWatch στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ότι η NK Shacolas (NKS) θα προχωρήσει με την υποβολή Δημόσιας Πρότασης για εξαγορά της Woolworth. «Το μόνο ερώτημα είναι αν θα είναι για ολική ή μερική εξαγορά της Woolworth», πρόσθεσε.

Εξηγώντας το σκεπτικό της Δημόσιας Πρότασης, ο κ. Σιακόλας ανέφερε στους μετόχους της Woolworth: «Προσέξαμε ότι σιγά - σιγά κάποια ταμεία – ξένα και κυπριακά – αγόραζαν τις μετοχές της Woolworth στα €0,83 - €0,85. Δεν ανεχόμασταν την πώληση των μετοχών σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα. Η πρόταση μας στηρίζει τη μετοχή και την αξία της».

Γ.Χ.