You are here

O Χρ. Έλληνας απορρίπτει τους ισχυρισμούς για τις Τ/Κ περιουσίες

01/08/2001 16:48
«Ο Όμιλος Εταιριών Sharelink ουδέποτε ενεπλάκη σε τέτοιου είδους αγοραπωλησίες και ουδέποτε συνέδεσε το ευρύ φάσμα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων με οτιδήποτε άμεσα ή έμμεσα θα μπορούσε να είναι επιζήμιο προς το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον».

Αυτά ανάμεσα σ’ άλλα δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ομίλου Sharelink Χριστόδουλος Έλληνας αντιδρώντας σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που φωτογράφιζε τον Όμιλο ότι εμπλέκεται σε αγοραπωλησία Τουρκοκυπριακής γης, καλώντας παράλληλα τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Αριστοφάνη Γεωργίου να παρουσιάσει οιαδήποτε στοιχεία άμεσα και χωρίς χρονοτριβή.

«Επιθυμώ με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο να απορρίψω και να καταδικάσω με βδελυγμία τέτοιου είδους υποβολιμιαία και ασύστολα μυθεύματα που τον μόνο στόχο που φαίνεται να εξυπηρετούν είναι τις σκοπιμότητες και τα αλλότρια συμφέροντα των κακόγουστων εμπνευστών τους» αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Έλληνα που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Ο κ. Έλληνας καλεί τον Αριστοφάνη Γεωργίου να αποδεχθεί άρση της Βουλευτικής του ασυλίας και δημόσια να επαναλάβει τα όσα είπε και τον Υπουργό Εσωτερικών να «προχωρήσει άμεσα στην δημοσιοποίηση όλων των μεταβιβάσεων που έγιναν από το Κτηματολόγιο και αφορούν πράξεις με Τουρκοκυπρίους, έτσι που να διαφανεί ξεκάθαρα ποιοι επιτέλους εμπλέκονται σε αυτού του είδους τις δολοπλοκίες και σε αντιεθνικές ενέργειες».

"Το θέμα αυτό", καταλήγει η δήλωση, "πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα και τελεσίδικα γιατί τέτοιου είδους [διαδόσεις] ενάντια σε εισηγμένες εταιρείες πλήττουν ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά τον Χρηματιστηριακό θεσμό".