You are here

Οδυνηρές αποφάσεις παίρνουν οι Κ.Α.

23/10/2001 11:35
Οδυνηρές λύσεις θα υποχρεωθεί να πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών στην περίπτωση κατά την οποία συνεχισθεί η μειωμένη επιβατική κίνηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Stockwatch η διοίκηση των Κ.Α. έχει ετοιμάσει προσχέδιο για μείωση του λειτουργικού και εργατικού κόστους της εταιρίας ώστε να αντιμετωπίσει τα χειρότερα που επέρχονται στον τομέα των αερομεταφορών.

Το προσχέδιο αυτό θα τεθεί υπόψη των αρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών πριν αυτό παραπεμφθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο. Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πέραν από τη μείωση των δρομολογημένων πτήσεων, τον πρόωρο τερματισμό απασχόλησης εποχιακών υπαλλήλων και άλλων λειτουργικών κοστών, η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει και σε μείωση του αριθμού μόνιμου προσωπικού. Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας με ένα σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης, το οποίο θα προβλέπει την παροχή αποζημιώσεων βάση της υπηρεσίας και του καθεστώτος που θα έχει ο υπάλληλος κατά την ημέρα εφαρμογής του σχεδίου.

Όπως είναι γνωστό, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο τομέας των αερομεταφορών διεθνώς κλονίζεται. Η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί δραστικά και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Swiss Air, η British Airways, η Alitalia, η Air France, η Γερμανική Lufthansa και φυσικά όλες οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προέβησαν σε δραστικές αποκοπές, ειδικότερα όμως προχώρησαν σε απολύσεις χιλιάδων μελών του προσωπικού τους.

Στο μεταξύ επιπρόσθετες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διοίκηση του κρατικού μεταφορέα θα ζητήσει εκ νέου την κυβερνητική παρέμβαση για οικονομική ενίσχυση της εταιρείας καθώς τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και οι Ευρωπαϊκές Χώρες ενίσχυσαν οικονομικά τους αερομεταφορείς τους για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.