You are here

Οι τράπεζες πυροδοτούν το ΧΑΚ

19/01/2007 13:21
• Κίνηση ανάλογα με τα σενάρια

Στο χρηματιστηριακό πίνακα έχει μεταφερθεί η τραπεζική μάχη. Στο σκηνικό υπάρχουν οι αβέβαιες τραπεζικές εξελίξεις οι οποίες αντανακλώνται και στις μετοχές των εμπλεκομένων τραπεζών. Μετά την εντυπωσιακή χθεσινή τους απόδοση, οι Τράπεζες Κύπρου και Ελληνική διαπραγματεύονται πτωτικά. Την ώρα που γραφόταν το κείμενο, η BOCY κατέγραφε απώλειες της τάξης του 0,17% στο ΧΑΚ διαπραγματευόμενη στα €11,90. Η Κύπρου καταγράφει πτώση 0,66% και στο ΧΑ. Η Ελληνική Τράπεζα διαπραγματεύεται στα €3,62 με απώλειες 0,55%. Αντίθετα, η Marfin Popular Bank κινείται ανοδικά στο ΧΑΚ διαπραγματευόμενη στα €8,48 (+0,95%) και πτωτικά στο ΧΑ διαπραγματευόμενη στα €8,48(-0,24%). Τα σενάρια για τα επόμενα βήματα στο τρίγωνο Marfin Popular – Πειραιώς – Τράπεζας Κύπρου πυροδοτούν ανάλογα την κίνηση των μετοχών.

Επαφές Σάλλα-Βγενόπουλου

Εν μέσω των τραπεζικών εξελίξεων φθάνει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, για μια σειρά επαφών. Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο θα έχει μια σειρά συναντήσεων με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή. Ακόμη, ο κ. Σάλλας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΧΑΚ Άκη Κλεάνθους, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργο Χαραλάμπους καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Τράπεζας Ανδρέα Παναγιώτου.

Εν αναμονή ανακοίνωσης από Dubai

Το Dubai Investment που σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα το φέρουν να αναμειγνύεται στις εξελίξεις υποβάλλοντας ΔΠ για την Πειραιώς, αναμένεται ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Όπως σημειώνει το reporter. gr, σήμερα ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο το Dubai Investment με ανακοίνωση του από το Ντουμπάι ή το Λονδίνο, θα τονίζει ότι στηρίζει τα στρατηγικά σχέδια της Marfin για τη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Γ.Χ.