You are here

Ok ΕΠΑ για διάθεση μετοχών στην CTC-ARI

01/07/2014 13:08
Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού έχει εγκρίνει τη συμφωνία για διάθεση του 50% των μετοχών που κατείχε η Ermes Department Stores στη CTC-ARI Airports, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά καταστήματα στα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Κατόπιν τούτου, αναφέρει ανακοίνωση της Ermes, η όλη συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και ολόκληρο το ποσό της συναλλαγής που ανέρχεται στα €61,9 εκ. επειδή συμπεριλαμβάνει και την αναλογία του κέρδους από δραστηριότητες του 2013, έχει ήδη καταβληθεί στην εταιρεία.

Σημειώνεται ότι από τις 30 Ιουνίου 2014, η Ermes Department Stores έπαυσε να είναι μέτοχος στη CTC-ARI Airports στη διαχείριση των εμπορικών δραστηριοτήτων στα δύο αεροδρόμια που διαρκεί μέχρι το Μάιο του 2031. Όπως έχει συμφωνηθεί, προστίθεται, η στενή συνεργασία της Ermes και του ομίλου Σιακόλα με τη CTC-ARI Airports θα συνεχιστεί προς αμοιβαίο όφελος.

«Με την πράξη αυτή έρχεται στην Κύπρο ένα σημαντικό ποσό φρέσκου χρήματος από το εξωτερικό που αποτελεί και αναγνώριση της εμπιστοσύνης που σοβαροί οργανισμοί της Ευρώπης έχουν προς την κυπριακή οικονομία και τις προοπτικές της», τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Σιακόλα, μέσω της CTC συνεχίζει και παραμένει ως ο μεγαλύτερος κύπριος μέτοχος στη Hermes Airports που διαχειρίζεται τα δύο αεροδρόμια μέχρι το Μάιο του 2031.