You are here

Το ωράριο βολεύει υπεραγορές

13/02/2017 14:20
Η ΠΟΒΕΚ με επιστολή της προς την υπουργό εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου υποστηρίζει ότι η πολιτική του υπουργείου εργασίας σε σχέση με το ωράριο καταστημάτων, στρέφεται ενάντια των δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με την πλειοψηφία των κομμάτων της βουλής εξυπηρετώντας στο τέλος της ημέρας μια δεκάδα πολυεπιχειρήσεων και αλυσίδων υπεραγορών.

Διαπιστώνει ότι η υφιστάμενη κατάσταση με τα ωράρια των καταστημάτων είναι αποτέλεσμα μιας «ισοπεδωτικής και φιλελεύθερης πολιτικής», που έχει εφαρμοστεί από το 2013.

Η ΠΟΒΕΚ διερωτάται με ποιους γίνεται ο συγκεκριμένος διάλογος, αφού όπως υποστηρίζει με την οργάνωση δεν έχει διεξαχθεί διάλογος για πάνω από δύο χρόνια.

«Το ίδιο πληροφορούμαστε ισχύει και για άλλους φορείς, συνδέσμους, συνδικαλιστικές οργανώσεις. Δυστυχώς ευνοείτε μια κατάσταση η οποία βολεύει μόνο τους δέκα μεγάλους της αγοράς», σημειώνεται στην επιστολή.

Προσθέτει ότι ειναι επιτακτική ανάγκη η ισοζυγισμένη και δίκαιη επίλυση του όλου προβλήματος και καλεί την υπουργό εργασίας όπως ορίσει συνάντηση των δύο πλευρών το συντομότερο.