You are here

Παραιτείται από ΔΣ ο Λάμπρος Χριστοφή

12/09/2008 09:08
Αποχωρεί από όλα τα ΔΣ των δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών που συμμετέχει, περιλαμβανομένης και της Aspis Holdings, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λάμπρος Χριστοφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο κ. Χριστοφή ανακοίνωσε χθες το απόγευμα στο προσωπικό της Aspis Holdings ότι υπέβαλε την Τετάρτη την άμεση παραίτηση του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον πρόεδρο της εταιρείας Παύλο Ψωμιάδη, μέσω επιστολής, η οποία κοινοποιήθηκε στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Λάμπρος Χριστοφή απέστειλε επιστολή παραίτησης και στα διοικητικά συμβούλια των δημόσιων εταιρειών Λήδα Επενδυτική, Laser Επενδυτική, Options Casoulides και Athos Diamond, στις οποίες ήταν μέλος, καθώς επίσης και στα συμβούλια άλλων επτά ιδιωτικών εταιρειών, στα οποία ήταν επίσης μέλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με άτομα του στενού επαγγελματικού του περιβάλλοντος, εκείνο που τον οδήγησε να υποβάλει την παραίτηση ήταν απλώς η απόφαση του, όπως ανέφεραν, να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του και να ασχοληθεί με τις επενδύσεις που διατηρεί εκείνος και η οικογένεια του σε διάφορους κλάδους. Υποστήριξαν, επίσης, ότι δεν υπήρχε καμία επαγγελματική διαφωνία με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ή στελέχη της Aspis Holdings, η οποία τον οδήγησε σε αυτή του την απόφαση. Ούτε και με την πώληση των μετοχών της Universal Life.

Ήδη το ΔΣ της Aspis Holdings προχώρησε στο διορισμό του διευθύνοντος συμβούλου της Λήδα Επενδυτική Γιώργου Κωνσταντίνου ως μέλος του συμβουλίου με εκτελεστική ιδιότητα.

Η διοίκηση της εταιρείας, ερωτηθείς από τη StockWatch για το ζήτημα που προέκυψε, μας παρέπεμψε σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.