You are here

Παραιτήθηκε λόγω επισφάλειας ο Δ. Πιερίδης

27/07/2006 16:56
Την παραίτηση του Δημήτρη Πιερίδη από το διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε πριν από λίγο η Τρ. Κύπρου. Η παραίτηση ακολουθεί δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, που φέρει τον κ. Πιερίδη να μην βρίσκεται σε θέση να εξυπηρετήσει δάνειο ύψους £1,3 εκ. που έλαβε από το συγκρότημα. Στην ανακοίνωση η Τρ. Κύπρου διασαφηνίζει, σε σχέση με το δημοσίευμα, ότι «η Κεντρική Τράπεζα προέτρεψε την Τράπεζα Κύπρου να διασφαλίσει τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Δ. Πιερίδη για καλύτερη εξασφάλιση των οφειλών του στην Τράπεζα». «Είναι φανερό ότι τούτο δεν αποτελεί ευμενή διάκριση αλλά αντίθετα βελτιώνει την θέση της Τράπεζας».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως η ΚΤ δέχθηκε το διακανονισμό του δανείου μέσω των έργων τέχνης που έχει στην κατοχή του ο κ. Πιερίδης. Υποστηρίζει, επίσης, πως το δάνειο δόθηκε χωρίς να ληφθούν ικανοποιητικές εξασφαλίσεις από την Τρ. Κύπρου.

Ενωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα είχε καλέσει, με ανακοίνωσή της, την Τρ. Κύπρου να αποκαταστήσει την αλήθεια για το θέμα.

Ο κ. Πιερίδης είναι ο ιδρυτής, χορηγός και πρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη, που δραστηριοποιείται από το 1974 στην Ελλάδα και στην Κύπρο με δεκατρεία μουσεία και πινακοθήκες.