You are here

Παράταση στο σχέδιο χορηγιών για εμπορικό σήμα

07/10/2021 17:16

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο χορηγιών για εγγραφή εμπορικού σήματος και βιομηχανικού σχεδίου ως τις 31 Οκτωβρίου, 2021.

«Λόγω της μεγάλης πανευρωπαϊκής επιτυχίας του προγράμματος επιχορήγησης εγγραφής εμπορικών σημάτων και βιομηχανικού σχεδίου «Ideas Powered for Business SME Fund» του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίσθηκε όπως προστεθεί επιπρόσθετη περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα η οποία έχει αρχίσει στις 01/10/2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31/10/2021», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Προστίθεται ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κύπρου θα έχουν μια επιπρόσθετη ευκαιρία για να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν επιχορήγηση 50% του βασικού τέλους εγγραφής των εμπορικών τους σημάτων και των βιομηχανικών τους σχεδίων, προστατεύοντας έτσι τη διανοητική τους ιδιοκτησία με μειωμένο κόστος».

Οι αιτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Εφόσον οι αιτήσεις τύχουν έγκρισης, οι αιτητές μπορούν να προχωρήσουν στην αίτηση εγγραφής των εμπορικών τους σημάτων και βιομηχανικών τους σχεδίων λαμβάνοντας 50% επιστροφή των βασικών τελών αίτησης εγγραφής.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, το χρονοδιάγραμμα και άλλες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας Ideas Powered for Business στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://euipo.europa.eu/ohimportal/el/online-services/sme-fund. Στον ίδιο σύνδεσμο μπορεί το κοινό να ενημερωθεί και για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τον λειτουργό του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών Παντελή Παντελή στο τηλέφωνο 22404357 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected], καταλήγει η ανακοίνωση.