You are here

Πήρε η τράπεζα το πλοίο της Εξέλιξη

09/02/2012 10:23
Ζημιές €8,5 εκ. αναμένεται να έχει η Εξέλιξη Επενδυτική από την αναγκαστική πώληση πλοίου στην πιστώτρια τράπεζα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πλοίο m.v. Arcadia πωλήθηκε κατόπιν διαταγής δικαστηρίου της Σιγκαπούρης από την πιστώτρια τράπεζα στην εταιρεία Putman Shipping έναντι τιμήματος $11,8 εκ.

Το πλοίο ανήκει στην εξαρτημένη εταιρεία της Εξέλιξη, Neda International S.A., στην οποία η Εξέλιξη κατέχει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου.

Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2011, η καθαρή λογιστική αξία του πλοίου ανερχόταν σε $28,7 εκ., ενώ το ύψος του δανεισμού από την πιστώτρια τράπεζα ανερχόταν σε $11,4 εκ. Όπως προκύπτει, το τίμημα πώλησης επαρκεί για την εξόφληση των τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Η ζημιά από την πώληση θα παρουσιαστεί στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του 2011 του συγκροτήματος Εξέλιξη με σχετική πρόβλεψη και θα ανέλθει σε €9,7 εκ., ενώ στις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής εταιρείας θα ανέλθει σε €8,5 εκ.

Όπως τονίζεται, τα κονδύλια δεν θα επιφέρουν ουσιαστική αβεβαιότητα που να φανερώνει σημαντική αμφιβολία ως προς την ικανότητα του Συγκροτήματος και της εταιρείας να συνεχίσουν ως συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Το 2010 τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στα €1 εκ. έναντι €1,7 εκ. το 2009.

Γ.Χ.