You are here

Πίστωση ζητά ο Ρολάνδης για τον οργανισμό γάλακτος

05/11/2002 15:23
£50 χιλ. πρόστιμο στον οργανισμό

Πίστωση χρόνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ζήτησε ο υπουργός Εμπορίου, Νίκος Ρολάνδης, σε σχέση με το θεσμικό νοικοκύρεμα του οργανισμού γάλακτος, στον οποίο η επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε χρηματικό πρόστιμο £50.000 (ήδη το έχει καταβάλει). Η Επιτροπή διαπίστωσε παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού που αφορούν στη δίκαιη κατανομή της παστερίωσης γάλακτος σε όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Προστασίας και Ανταγωνισμού Λάκης Τσέλεπος, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Εμπορίου, ανέφερε ότι ο οργανισμός γάλακτος φαίνεται να έχει πάρει κάποια βελτιωτικά μέτρα μετά την επιβολή του προστίμου, τα οποία, όπως εξήγησε, δεν είναι αρκετά.

Ο υπουργός Εμπορίου επανέφερε το θέμα της ελευθεροποίησης της παραγωγής γάλακτος, αφού σήμερα, όπως είπε, είναι ελεγχόμενη και δεν λειτουργούν οι κανόνες του ανταγωνισμού.

Σημείωσε ότι στο συμβούλιο του οργανισμού συμμετέχουν εμπλεκόμενα συμφέροντα και το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να ξεπεραστεί πριν από την ένταξή μας στην ΕΕ. Ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι εντός του 2003 αρκετοί οργανισμοί, όπως των πατατών, γάλακτος, ελαιοκομικών και αμπελουργικών προϊόντων, θα τεθούν κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Γεωργίας.

Ακόμη ο υπουργός εμπορίου έκανε αναφορά για σταδιακή ελευθεροποίηση όλων των πιο πάνω αγορών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.