You are here

Προειδοποιούν Α/φους Ιακώβου για εργοστάσιο ασφάλτου

20/05/2019 14:04

Οι αρμόδιες αρχές έχουν καλέσει την εταιρεία Α/φοί Ιακώβου Κατασκευές Λτδ, να προχωρήσει άμεσα σε αποξήλωση εργοστασίου παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος που διατηρεί στη Μοσφιλωτή ενώ, ο έπαρχος Λάρνακας προειδοποιεί με μέτρα εναντίον της εταιρείας σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, το υπουργικό συμβούλιο είχε παραχωρήσει τον Ιούνιο του 2016 πολεοδομική άδεια περιορισμένης χρονικής διάρκειας δύο ετών στην «Εταιρεία Α/φοί Ιακώβου Κατασκευές Λτδ» (μέχρι τις 11.7.2018) χωρίς δικαίωμα ανανέωσης και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ανάμεσα στους όρους και τις προϋποθέσεις περιλαμβανόταν και συγκεκριμένος όρος ο οποίος θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εντός τριών μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησης προς την εν λόγω εταιρεία της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 11.10.2016, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η σχετική με την αίτηση απόφαση του υπουργικού συμβουλίου δε θα είχε ισχύ.

Η προσωρινή πολεοδομική άδεια δεν κατέστη δυνατό να χορηγηθεί επειδή ο υπό αναφορά όρος δεν υλοποιήθηκε και ως εκ τούτου η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου έπαυσε να ισχύει, σημειώνει ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται, η Πολεοδομική Αρχή εξέδωσε γνωμάτευση αρνήσεως χορηγήσεως της πολεοδομικής άδειας με ημερομηνία 19.7.2018 η οποία παραλήφθηκε από την υπό αναφορά εταιρεία στις 6.8.2018 η οποία ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αποξηλώσει και απομακρύνει τις εγκαταστάσεις της.

Ως εκ τούτου, η πολεοδομική αρχή διαβίβασε επιστολή προς την «Εταιρεία Α/φοί Ιακώβου Κατασκευές Λτδ» με την οποία την καλεί όπως προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποξήλωση και απομάκρυνση του εργοστασίου και αποκατάσταση του χώρου το αργότερο μέχρι τις 31.3.2019.

Παράλληλα ο έπαρχος Λάρνακας ως αρμόδια οικοδομική αρχή διαβίβασε επίσης προειδοποιητική επιστολή με την οποία ενημερώνει την εν λόγω εταιρεία για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων εναντίον της προς αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

M.X.