You are here

Προς επέκταση των malls Σιακόλα

29/06/2011 14:09
Την επέκταση του The Mall of Cyprus και του The Mall of Engomi σχεδιάζει μεσοπρόθεσμα η Woolworth, ανέφερε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Woolworth, Μάριος Παναγίδης, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Όπως είπε, η Εταιρεία έχει πρόσφατα δημιουργήσει νέους χώρους στο The Mall of Cyprus που αναμένεται να παραχωρηθούν και να τεθούν σε λειτουργία το Σεπτέμβριο αυτού του χρόνου.

Παράλληλα, έχει μισθωθεί πλήρως το κτίριο Annex 3 με παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών Hamleys, το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του μέσα στον Ιούλιο.

Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τα εισοδήματα και τα κέρδη της ITTL και του Συγκροτήματος.

Με τη σταδιακή παραχώρηση των επιπρόσθετων χώρων αυτών που θα δημιουργηθούν και των υφιστάμενων ελεύθερων χώρων στο Annex 4, τα έσοδα και τα κέρδη του Συγκροτήματος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον, σημείωσε.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες και κατά το 2010, το Συγκρότημα της Woolworth (Cyprus) Properties Plc κατάφερε να σημειώσει αύξηση των μεγεθών του με ισχυρή κερδοφορία, ενώ τα ίδια κεφάλαια ξεπερνούν τα €200 εκ. και τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του ξεπερνούν τα €500 εκ., τόνισε.

Σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία αυτή, σημείωσε, είναι η συνεχιζόμενη επιτυχημένη λειτουργία των εμπορικών κέντρων καθώς και των υπόλοιπων ακινήτων του Συγκροτήματος που βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες και παραχωρήθηκαν σε ποιοτικούς χρήστες που λειτουργούν με επαγγελματισμό και τεχνογνωσία τις δραστηριότητές τους.

Τα ακίνητα του Συγκροτήματος αποτελούνται από εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, καταστήματα και άλλα επενδυτικά ακίνητα, κυρίως γη για μελλοντική ανάπτυξη, καθώς και την επένδυση στη Cyprus Limni Resorts & GolfCourses Plc.

Όπως είπε, οι εργασίες του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα, που είναι ιδιοκτησία της θυγατρικής ITTL Trade Tourist & Leisure Park Plc, συνεχίστηκαν με επιτυχία και κατά το 2010. Οι επισκέπτες στο The Mall of Cyprus και στο ΙΚΕΑ ανήλθαν συνολικά σε περίπου 6,2 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 3,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρόμοια αύξηση παρουσίασε και η συνολική δαπάνη των καταναλωτών στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται εκεί, που υπολογίζεται σε περίπου €159 εκ.

Η Cyprus Limni Resorts & GolfCourses Plc, στην οποία η Woolworth κατέχει σημαντικό ποσοστό, προχωρεί με την υλοποίηση του σχεδιασμού του μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού της έργου, που περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ, Golf Club, οικόπεδα, επαύλεις, διαμερίσματα και άλλα καταλύματα, ξενοδοχείο πολυτελείας και διάφορες σχετικές διευκολύνσεις. Παράλληλα, βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης οι χωματουργικές εργασίες για την προετοιμασία του εδάφους και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι η Woolworth κατέχει επίσης σημαντική συμμετοχή στην Εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη Λτδ, στην οποία αναλογεί έκταση 109 στρεμμάτων γης, που βρίσκεται σε προνομιακή περιοχή, στη νότια είσοδο της Λευκωσίας, απέναντι από το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα.

Πρόσφατα απαλλοτριώθηκε μικρό μέρος του κτήματος για τη δημιουργία δρόμου που βελτιώνει την πρόσβαση στο κτήμα αυτό, σε αξία που αναλογεί στο Συγκρότημα περίπου €2 εκ. και κέρδος €0,5 εκ. Για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας αυτής η Εταιρεία έχει ήδη υποβάλει σχέδια για διαχωρισμό της γης.

«Το Συγκρότημα, λόγω του μεγέθους και της ποιότητας του χαρτοφυλακίου του σε ακίνητη περιουσία, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις καθώς και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο των ακινήτων.
Επίσης, όπου υπάρχει δυνατότητα, η Εταιρεία προβαίνει σε σχεδιασμούς για βελτίωση ή ανάπτυξη των υφιστάμενων ακινήτων της έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσων ενεργειών ευθύς μετά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Όπως προχωρεί ο φετινός χρόνος, οι εκτιμήσεις δικαιολογούν την αισιοδοξία μας ότι θα έχουμε αυξημένα εισοδήματα και καλύτερα αποτελέσματα από συνήθεις δραστηριότητες σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ένεκα του ότι χρησιμοποιούνται περιουσίες που τώρα αδρανούν και λόγω αυξήσεων στα δικαιώματα χρήσης χώρων στο Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα και στο Mall της Έγκωμης», είπε.