You are here

Προσκλήσεις χρηματοδότησης από ΙδΕΚ

20/02/2023 10:06

Νέες προσκλήσεις χρηματοδότησης με σκοπό την εντατικοποίηση της συμμετοχής των κυπριακών επιχειρήσεων σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, συνολικού ύψους €6 εκατ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ),

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «Έρευνα στις Επιχειρήσεις» αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία για μικρές, μεσαίες και μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις ώστε να δημιουργήσουν νέα ή ουσιαστικά βελτιωμένα προϊόντα, υπηρεσίες ή μεθόδους παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται, είναι η ενίσχυση της ικανότητας μεγαλύτερου αριθμού επιχειρήσεων να καινοτομούν, ενώ οι προσκλήσεις χρηματοδοτούνται από τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας του Next Generation EU.

Επιχειρήσεις που δεν υπέβαλλαν προτάσεις στο παρελθόν ως ανάδοχοι φορείς στο ΙδΕΚ στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ε&Κ θα μπορούν να εξασφαλίσουν προϋπολογισμό ύψους €1 εκατ.

Η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται σε €200 χιλ. και η υποβολή προτάσεων γίνεται μέσω της πύλης IRIS του ιδρύματος μέχρι την 24η Απριλίου 2023 στις 13:00.