You are here

Πρόστιμο €200 χιλ. στην VM Developing

14/06/2018 09:10

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε την έκδοση Διοικητικής Απόφασης εναντίον της εταιρείας ανάπτυξης γης και οικοδομών V.M. Developing Limited για παράβαση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διαπίστωσε άσκηση αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών εκ μέρους της εταιρείας κατά παράβαση των άρθρων 4, 5 και 6 του Νόμου και επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους €200.000.

Η Απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία σε σχέση με εμπορικές πρακτικές που η εταιρεία χρησιμοποίησε κατά την πώληση ακίνητης περιουσίας σε καταναλωτές. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε στην ανέγερση κατοικιών χωρίς να εξασφαλίσει προηγουμένως τις σχετικές αναγκαίες άδειες από τις αρμόδιες Αρχές. Κατ’ επέκταση προέβη στη σύναψη σύμβασης πώλησης ακίνητης περιουσίας με καταναλωτές χωρίς να γνωστοποιήσει σε αυτούς την πραγματική κατάσταση του ακινήτου, καθώς και τις συνέπειες που συνεπάγεται η εν λόγω πράξη, σε σχέση με τη δυνατότητα μεταβίβασης της απόλυτης κυριότητας και του τίτλου ιδιοκτησίας στα ονόματα των αγοραστών.