You are here

Πρόστιμο €50 χιλ. στη New Nissan Cyprus

21/08/2018 11:38

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε την έκδοση διοικητικής απόφασης εναντίον της εταιρείας New Nissan Cyprus Ltd για παράβαση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου του 2007.

Η Απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία σε σχέση με άσκηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών κατά την πώληση μηχανοκίνητου οχήματος.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έκρινε:

  1. την εμπορική πρακτική κατά την οποία η εταιρεία πληροφορούσε ή/και διαφήμιζε ότι το αυτοκίνητο μάρκας Nissan Qashqai έφερε, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, αισθητήρες στάθμευσης στο μπροστινό και πίσω μέρος του, χωρίς ωστόσο να φέρει τα εν λόγω χαρακτηριστικά, ως παραπλανητική πρακτική, η οποία εξαπατούσε ή υπήρχε ενδεχόμενο να εξαπατήσει τον μέσο καταναλωτή ως προς την ύπαρξη των χαρακτηριστικών αυτών, οδηγώντας τον, ή με ενδεχόμενο να τον οδηγήσει, να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία διαφορετικά δεν θα ελάμβανε και,
  2. την εμπορική πρακτική κατά την οποία η εταιρεία πώλησε αυτοκίνητο μάρκας Nissan Qashqai χωρίς να παρέχει, πριν την αγορά του, την πληροφορία για το έτος κατασκευής του, ως παραπλανητική παράληψη η οποία δημιουργούσε κίνδυνο στρέβλωσης της οικονομικής συμπεριφοράς του καταναλωτή.