You are here

Πρόταση για αγορά Amathus Hotel Rhodes

05/02/2015 11:56
Πρόταση για αγορά του Amathus Beach Hotel Rhodes υποβλήθηκε από ενδιαφερόμενο επενδυτή όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες Amathus και Claridge.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μέτοχοι της εταιρείας Leisure Holdings S.A. (Λουξεμβούργο) η οποία είναι η ιδιοκτήτρια σε ποσοστό 100% της Landa AXTE (Ελλάδα), η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Rhodes που βρίσκεται στη Ρόδο, έχουν δεχθεί δεσμευτική πρόταση από ενδιαφερόμενο επενδυτή για να αποκτήσει το 100% των μετοχών τους στη Leisure Holdings S.A.

Μεγαλομέτοχοι της Leisure Holdings S.A. είναι η εταιρεία Amathus με ποσοστό 31,2%, η Claridge με 30,9% και η Lanitis Holdings με 26,6%.

Η πρόταση τελεί υπό τον όρο ότι θα γίνει αποδεκτή από όλους τους μετόχους της Leisure Holdings S.A. και εξαρτάται από την εκπλήρωση αρκετών προϋποθέσεων και την επιτυχή διεξαγωγή της δέουσας έρευνας (due diligence) για τα συνηθισμένα θέματα σε τέτοιες συναλλαγές.

Τα διοικητικά συμβούλια της Amathus και Claridge θα συνέλθουν σύντομα για να μελετήσουν την πρόταση, τόσον όσον αφορά το ύψος της, όσον επίσης και τους διάφορους όρους και προϋποθέσεις που τίθενται και θα προβούν σε σχετική και λεπτομερέστερη ανακοίνωση για ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Πέραν του ξενοδοχείου Amathus στη Ρόδο, πρόσφατα ανακοινώθηκε και η πώληση του Amathus Beach στην Πάφο.

Στις 23 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε ότι το ΔΣ της Claridge αποδέχθηκε την πρόταση της KA Olympic Lagoon Resort για την πώληση του ξενοδοχείου Amathus Beach στην Πάφο, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων της εταιρείας με τους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους.

Γ.Χ.