You are here

Ψάχνει επενδυτές η Limni

17/01/2017 11:54
Σε ενέργειες για εξεύρεση επενδυτών και χρηματοδότησης προβαίνει η Cyprus Limni Resorts and Golf Courses ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο στην Πόλη Χρυσοχούς μετά την έκδοση των αδειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πολεοδομικές άδειες για τα δύο γήπεδα γκολφ στην περιοχή της λίμνης, Πόλης Χρυσοχούς τον Δεκέμβριο του 2013. Έκτοτε η εταιρεία προχώρησε στην κατάθεση τροποποιητικών πολεοδομικών αιτήσεων για εξασφάλιση άδειας για την ανέγερση της ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων ψηλών προδιαγραφών δυναμικότητας μέχρι 160 δωματίων. Ήδη τον Αύγουστο του 2016, η περιβαλλοντική αρχή έχει εκδώσει νέα γνωμάτευση για το έργο, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το ξενοδοχείο και αναμένεται η έκδοση της τροποποιημένης πολεοδομικής άδειας.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην κατάθεση των αιτήσεων και σχεδίων για τις άδειες διαχωρισμού και διαίρεσης του master plan καθώς και για τις άδειες, πολεοδομικής και οικοδομικές που χρειάζονται για τα επιμέρους στοιχεία του έργου, σύμφωνα με την πολιτική για τα γήπεδα γκολφ ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει σε κατασκευαστικά έργα.

Τα χρονοδιαγράμματα για τις εργασίες που ακολουθούν την έκδοση της άδειας μετατίθενται χρονικά αναλόγως.

Οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν το 2015 στα €3 εκ. σε σχέση με ζημιές €988,7 χιλ. το 2014.

Το εξάμηνο του 2016 οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στις €362,1 χιλ.

Γ.Χ.