You are here

Ψάχνει ευκαιρίες η D.H. Cyprotels

30/03/2010 10:35
Ευκαιρίες για επέκταση τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, αναζητά η D.H. Cyprotels. Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης, η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα με σκοπό τον εντοπισμό των κατάλληλων ευκαιριών για επέκταση των εργασιών της τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Στην έκθεση, αναφέρεται ακόμη ότι μέσα στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδίου για διάθεση των μικρών και μη αποδοτικών μονάδων και επικέντρωση στις μεγάλες τουριστικές μονάδες απομένει η διάθεση του Florida και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες προς το σκοπό αυτό.

Η εταιρεία τονίζει ότι προσπαθεί να μειώσει τα δανειστικά επιτόκια και προς τούτο βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες.

«Προσαρμοζόμαστε στις προκλήσεις των εποχών και είμαστε βέβαιοι ότι με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για αναβάθμιση και βελτίωση του προϊόντος μας θα ανατρέχουμε τα αρνητικά αποτελέσματα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος τόσο ενός όσο και εκτός Κύπρου», τονίζεται.

Όπως σημειώνεται, από την περσινή αναδιοργάνωση του ομίλου, η εταιρεία πλέον έχει αναλάβει ως διαχειριστής των ξενοδοχείων που λειτουργούν από τη θυγατρική Astarti Developemnt.

Στη δική της έκθεση διαχείρισης, η Astarti τονίζει ότι οι πρώτοι μήνες του 2010 είναι καλοί λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση και τις μειωμένες αφίξεις.

Κατά τους πρώτους μήνες του 2010, λειτουργούσε μόνο ένα ξενοδοχείο το Riu Cypria ενώ τα άλλα ξενοδοχεία Luca Faliraki, Cypria Maris, Florida, Laura και Poseidonia παρέμειναν κλειστά λόγο εποχικότητας και λόγο των αναγκαίων αναβαθμίσεων. Τα ξενοδοχεία αυτά αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά τον Απρίλιο. Οι αποδόσεις του Riu Cypria παρέμειναν σταθερές σε σχέση με πέρσι.

Η εταιρεία τονίζει τις μειωμένες κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και προσδοκά σε αύξηση της ζήτησης το καλοκαίρι.

Γ.Χ.