You are here

Πτώση κερδών για εταιρείες Σιακόλα

27/11/2009 09:41
Μείωση κερδών ανακοίνωσαν για το εννιάμηνο του 2009 οι εταιρείες του ομίλου Σιακόλα Woolworth και Ermes.

Όπως ανακοινώθηκε, τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Woolworth μειώθηκαν στα €18,2 εκ. από €31,5 εκ. το εννιάμηνο του 2008. Κέρδος ύψους περίπου €13,3 εκ. προέκυψε από την πώληση της συμμετοχής κατά 20% στη συνδεδεμένη εταιρεία CTC-ARI Airports Limited, την 1 Ιανουαρίου 2009, στην Ermes Department Stores Plc.

Τα αποτελέσματα του εννιαμήνου δεν περιλαμβάνουν οποιοδήποτε κέρδος δίκαιης αξίας από επενδύσεις σε ακίνητα, το οποίο στην αντίστοιχη περίοδο του 2008 ανήλθε σε €37,6 εκ., πριν την αφαίρεση πρόνοιας για αναβαλλόμενη φορολογία, κυρίως λόγω της επανεκτίμησης του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα που έχει ολοκληρωθεί.

Σε σχέση με τις προοπτικές, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Εταιρείας πιστεύουν ότι η κερδοφορία για το έτος 2009 αναμένεται παρά τις αντίξοες συνθήκες ένεκα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να είναι ικανοποιητική.

Όσον αφορά την Ermes, το κέρδος που αναλογεί στους μετόχους μειώθηκε στο €1,7 εκ. σε σύγκριση με κέρδος €5,2 εκ.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €196,2 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 23,6% από την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην απόκτηση των νέων θυγατρικών εταιρειών, Scandia Company Limited και Domex Trading Limited και της CTC-ARI Airports Ltd. Χωρίς τις πωλήσεις των εταιρειών αυτών οι πωλήσεις του Συγκροτήματος παρουσιάζονται γενικά μειωμένες κατά 10,5%.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Συγκροτήματος συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν προσεκτικά τις εξελίξεις στην οικονομία και λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο για να περιορίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία του Συγκροτήματος.

«Το υφιστάμενο, ιδιαίτερα αρνητικό οικονομικό κλίμα προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, το οποίο συνήθως παρουσιάζει αυξημένο κύκλο εργασιών και μεγαλύτερη κερδοφορία από τα προηγούμενα. Λαμβανομένων υπόψη των εποχικών διακυμάνσεων στον κύκλο εργασιών του Συγκροτήματος, αναμένεται ότι τα αποτελέσματα του έτους θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με αυτά της εννιαμηνίας», σημειώνεται.

Γ.Χ.