You are here

PwC: Αέρας αισιοδοξίας ανάμεσα στους CEOs στην Κύπρο

21/04/2021 18:31

Αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση των εσόδων τους εκφράζουν 135 CEOs που συμμετείχαν σε έρευνα της PwC.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηαν σε διαδικτυακή εκδήλωση, οι 135 CEOs στην Κύπρο, με ποσοστό 61% είναι αισιόδοξοι ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα βελτιωθεί κατά τους επόμενους 12 μήνες, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ίδια ερώτηση πέρυσι ήταν μόλις 18%.

Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη αλλαγή καθώς μέσα στον χρόνο που μεσολάβησε από τη μια έρευνα στην άλλη, οι CEOs βίωσαν αρκετές οικονομικές και πρακτικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας, αλλά παρά τις συνθήκες η αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Μείωση παρατηρείται και στο ποσοστό των CEOs που θεωρούν ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα σημειώσει ύφεση κατά τους επόμενους 12 μήνες με 28%, όταν αυτό το ποσοστό την προηγούμενη χρονιά άγγιζε το 57%.

Αύξηση εσόδων

Όσον αφορά τα έσοδα των εταιρειών των CEOs, το 77% αυτών στην Κύπρο είναι αισιόδοξο πως θα αυξηθούν στους επόμενους 12 μήνες. Το ποσοστό αυτό σε σύγκριση με την περσινή χρονιά (82%) αλλά και τις προηγούμενες 3 χρονιές (82%, 83%, 85%) είναι μειωμένο. Όταν διευρύνεται ο χρονικός ορίζοντας στα τρία χρόνια, τα ποσοστά αισιοδοξίας των CEOs της Κύπρου ανεβαίνουν αισθητά στο 88%.

Στην ερώτηση τι σχεδιάζουν οι CEOs για τους επόμενους μήνες ώστε να επιτύχουν ανάπτυξη και κερδοφορία για τις δικές τους επιχειρήσεις, οι περισσότεροι από τους μισούς με 64% θεωρούν ότι η απάντηση βρίσκεται στην αναζήτηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, με 59% στην οργανική ανάπτυξη και με 57% στην δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η είσοδος σε νέες αγορές με σκοπό την αύξηση των εσόδων, αποτελεί την τέταρτη στη σειρά δραστηριότητα των CEOs στην Κύπρο, κατά τους επόμενους 12 μήνες με την αγορά της Ελλάδας (41%) να τραβά την προσοχή τους και φέτος (πέρυσι ήταν 42% το αντίστοιχο ποσοστό) και το Ηνωμένο Βασίλειο (35%) να ακολουθεί, με σημαντική ωστόσο αύξηση 14 ποσοστιαίων μονάδων από πέρυσι.

Το νούμερο αυτό επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των Κύπριων CEOs για την αγορά της Βρετανίας και ειδικά μετά το Brexit που δημιουργεί νέες τάσεις και δεδομένα. Αξιοσημείωτη είναι και η άνοδος της Ρωσίας με 4 ποσοστιαίες μονάδες, της Γερμανίας με 6 και του Ισραήλ με 7.

Πανδημία

Η πανδημία όπως είναι το προφανές, έχει τον κυρίαρχο ρόλο, καθώς το 59% των CEOs στην Κύπρο ανησυχεί ότι μια πανδημία ή υγειονομική κρίση αποτελούν τη σημαντικότερη απειλή για τις εταιρείες τους.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021) η κατάσταση αναφορικά με τους εμβολιασμούς και η εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού αριθμού εμβολίων από τις χώρες ήταν αρκετά ασταθής. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία φορά που υποβλήθηκε η συγκεκριμένη ερώτηση στους CEOs ήταν πριν από έξι χρόνια κατά τη 18η Ετήσια Παγκόσμια Έρευνα για τους CEOs. Το 2015 μόνο το 8% των CEOs στην Κύπρο δήλωσαν “πολύ προβληματισμένοι” για τις πανδημίες ως απειλή για τις προοπτικές ανάπτυξης της επιχείρησής τους.

Μετά την πανδημία, την πεντάδα των πιο σημαντικών επιχειρηματικών, οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών απειλών στην Κύπρο, συμπληρώνουν η αβεβαιότητα της οικονομικής ανάπτυξης με 53% -με μεγάλη αύξηση από πέρυσι που ήταν 32% και η γεωπολιτική αβεβαιότητα με το ίδιο ποσοστό 53%. Η αβεβαιότητα της οικονομικής ανάπτυξης έρχεται σε αντίφαση με την αισιοδοξία που χαρακτηρίζει τους CEOs για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό ανησυχεί για την επίδραση της αβεβαιότητας της οικονομικής ανάπτυξης στις δικές τους εταιρείες

Ακολουθεί η αβεβαιότητα για τη χάραξη πολιτικής με 43% (αισθητή αύξηση από το 2020 που ήταν 26%) και η υπερβολική ρύθμιση με 39%. Οι κυβερνοαπειλές φαίνεται να κερδίζουν έδαφος σε σχέση με την περασμένη χρονιά για την Κύπρο με ποσοστό 34% σε σύγκριση με το 2020 όπου ήταν 30%, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη πεντάδα των ανησυχιών των CEOs.

Η αύξηση της ανησυχίας των CEOs για τις κυβερνοαπειλές συμπίπτει με την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των εταιρειών εν μέσω της πανδημίας. Αν και σε πολλές εταιρείες το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού είχε ήδη ξεκινήσει πριν από την πανδημία τώρα έχει επιταχυνθεί. Το COVID-19 άλλαξε σημαντικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων, τις προτεραιότητες και τους ρόλους.

Το 2021 και εν μέσω ακόμη της πανδημίας, οι δράσεις για μείωση του κόστους έρχονται δεύτερες στις επιλογές των CEOs στην Κύπρο με 79% και ακολουθεί η ηγεσία και η ανάπτυξη του ανθρώπινου ταλέντου ως σημαντική προτεραιότητα για την επόμενη τριετία, με 71%. Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των CEOs στην Κύπρο με 52%, στην Ευρωζώνη με 71% και Παγκόσμια 72% που τοποθετούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο προσωπικών δεδομένων πιο χαμηλά σε σχέση με τις επενδύσεις που προγραμματίζουν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Η κλιματική αλλαγή και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος φαίνεται να απασχολούν αρκετά αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό τους CEOs καθώς μόνο το 28% αυτών στην Κύπρο, το 27% στην Ευρωζώνη και το 30% Παγκόσμια, το βλέπουν ως απειλή για την επικείμενη ανάπτυξη της εταιρείας τους.

Το ίδιο συνέβη και όταν η ερώτηση επικεντρώθηκε στις απειλές που οι CEOs λαμβάνουν υπόψη στο στρατηγικό τους πλάνο για τη διαχείριση κινδύνων. Το 30% των επιχειρηματικών ηγετών στην Κύπρο, το 38% στην Ευρωζώνη και το 40% παγκόσμια, τοποθετούν την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική καταστροφή ως σημαντικό παράγοντα που λαμβάνουν υπόψη στο πλάνο τους για την διαχείριση κινδύνων. Η πανδημία κατέχει και σε αυτήν την περίπτωση μακράν την πρώτη θέση με 76% για την Κύπρο, με 63% για την Ευρωζώνη και 68% παγκόσμια. Ακολουθεί για την Κύπρο η αβέβαιη οικονομική ανάπτυξη με 70% και η γεωπολιτική αστάθεια με 54%

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε αυτήν την ερώτηση φαίνεται ότι τα πήγαν καλύτερα καθώς το 33% των CEOs στην Κύπρο, το 42% στην Ευρωζώνη και το 39% παγκόσμια, πιστεύουν ότι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να μετρούν τις δράσεις τους και με παρόμοια ποσοστά να τις παρουσιάζουν πίσω στην κοινωνία.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των CEOs στην Κύπρο με 56%, θεωρεί ότι πρέπει να δώσουν έμφαση στην καινοτομία και με 51% στην επιχειρηματική στρατηγική. Αυτοί οι δύο τομείς έχουν ιδιαίτερη αξία για την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και γι’ αυτό χρειάζεται να βρεθεί τρόπος να προσμετρούν τι κάνουν σχετικά με αυτούς.

Η καινοτομία και η επιχειρηματική στρατηγική με 52% φαίνεται να συνεχίζουν να απασχολούν και σε αυτήν την περίπτωση τους CEOs στην Κύπρο.

Όταν ζητήθηκε από τους CEOs να βάλουν προτεραιότητες αναφορικά με τις δράσεις των εταιρειών τους, δράσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κοινωνία, οι CEOs στην Κύπρο απάντησαν με 47% ότι προτεραιότητά τους είναι η αύξηση της παραγωγικότητας μέσα από την αυτοματοποίηση και την τεχνολογία. Ακολούθησε με 42% η επικέντρωση στις δεξιότητες και στην προσαρμοστικότητα, αλλά και στην ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού.

Όταν οι CEOs στην Κύπρο ερωτήθηκαν για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας και κατά πόσο αυτό είναι πιθανό να εξισορροπήσει αποτελεσματικά τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές ανάγκες με τους μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς στόχους, εκείνοι απάντησαν με 37% ότι αυτό είναι πιθανό αλλά το 39% απάντησε την ίδια στιγμή ότι αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει.

Η πλειοψηφία των CEOs στην Κύπρο με 70%, στην Ευρωζώνη με 62% και παγκόσμια με 65%, θεωρεί ότι η αύξηση της φορολογίας θα τους οδηγούσε στην απόφαση να περικόψουν και οι ίδιοι τα κόστη στις εταιρείες τους. Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς CEOs θεωρούν ότι θα επηρεάζονταν οι αποφάσεις τους όσον αφορά στα πλάνα και στις δράσεις τους.

Το 39% των CEOs στην Κύπρο είναι θετικοί στο να προβούν σε αλλαγές όσον αφορά στο σκοπό του οργανισμού τους, έτσι ώστε αυτός να αντικατοπτρίζει καλύτερα το ρόλο που έχει στην κοινωνία.

Οι προτεραιότητες

Οι CEOs στην Κύπρο με 63% θεωρούν ότι η επαρκής φυσική και ψηφιακή υποδομή, με 52% το εξειδικευμένο, μορφωμένο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και με 44% ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο φορολογικό σύστημα πρέπει να αποτελούν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες των επιχειρήσεων και που αυτές πρέπει να επικεντρωθούν, το εξειδικευμένο, μορφωμένο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό έρχεται πρώτο στη σειρά κατάταξης με 62%, στη συνέχεια η επαρκής φυσική και ψηφιακή υποδομή με 61% και η καλή υγεία και ευημερία του ανθρώπινου δυναμικού με 43%.

Οι CEOs στην Κύπρο με 96% θεωρούν ότι πρέπει να επαναξιολογήσουν τα όρια ανοχής κινδύνου για την εταιρεία τους ενώ το 90% θεωρεί ότι πρέπει να προετοιμαστεί για τους συστημικούς κινδύνους και τα συμβάντα χαμηλής πιθανότητας, υψηλού αντίκτυπου.

Σύμφωνα λοιπόν με τους CEOs στην Κύπρο, το 19% ανέδειξε ως πιο σημαντική για την επιστροφή στην ανάπτυξη την καλύτερη φυσική και ψηφιακή υποδομή, το 17% την πρόσθετη οικονομική κυβερνητική στήριξη προς τις επιχειρήσεις, το 16% την πρόσθετη στήριξη της κυβέρνησης για την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και το 15% την καλύτερη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Προς αύξηση προσωπικού

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι CEOs στην Κύπρο με ποσοστό 43%, δηλώνουν ότι ο αριθμός των απασχολούμενων στην εταιρεία τους έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά και προβλέπουν με 39% ότι θα διατηρηθεί έτσι και τον επόμενο χρόνο. Η εικόνα αλλάζει σημαντικά για τα επόμενα τρία χρόνια, όπου μόνο το 8% πιστεύει ότι θα διατηρήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία με 80% θεωρεί ότι κατά την επόμενη τριετία θα αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό του. Το 30% των CEOs στην Κύπρο δηλώνει ότι προχώρησε σε αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού του κατά τους τελευταίους 12 μήνες και το 46% δήλωσε ότι προτίθεται να το κάνει τον επόμενο χρόνο, όταν αυτό το ποσοστό πέρυσι άγγιζε το 62%.

Ωστόσο, σε μια σύγκριση των τελευταίων πρόσφατων χρόνων, παρατηρούμε ότι το 2021 σημειώνεται αισθητή πτώση στην πρόθεση των CEOs στην Κύπρο, να προχωρήσουν σε πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού. Και αυτό φαντάζει λογικό δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε την πραγματική επίπτωση της πανδημίας στην οικονομία.

Η ταυτότητα της έρευνας

Στην 24η Παγκόσμια Έρευνα της PwC για τους CEOs η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021, συμμετείχαν 5.050 CEOs από 100 χώρες. Φέτος, το 93% των συνεντεύξεων πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά ενώ το 7% μέσω ταχυδρομείου, τηλεφωνικών και προσωπικών συνεντεύξεων. Στην τοπική έρευνα, έλαβαν μέρος 135 επιχειρηματικοί ηγέτες από την Κύπρο, αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αντικατοπτρίζοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας. Η διεξαγωγή των ερευνών την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου αποτελεί μια σημαντική παρέκκλιση από τη διαχρονική μας προσέγγιση.

Δήλωση Ευγενίου

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της PC Ευγένιος Ευγενίου αναφέρει ότι στην Κύπρο ξεχωρίζει σημαντικά η θετικότητα των CEOs για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και για την αύξηση των εσόδων των εταιριών τους.

«Παράλληλα, οι CEOs προβληματίζονται εκτός από την πανδημία και για τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, την αβεβαιότητα που αφορά στην οικονομική ανάπτυξη και στη χάραξη πολιτικής. Το νέο περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στη μετά COVID-19 εποχή, επηρεάζει και τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις των CEOs, οι οποίοι επικεντρώνονται πλέον στον ψηφιακό μετασχηματισμό», προσθέτει.

Αυτήν τη χρονιά, οι CEOs εμφανίζονται αρκετά προβληματισμένοι και για το πως θα μετρήσουν και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους και κυρίως αυτές που αφορούν στην καινοτομία και στην επιχειρηματική στρατηγική. Η κλιματική αλλαγή φαίνεται να τους απασχολεί αλλά όχι ακόμη αρκετά ώστε να την συμπεριλάβουν στις πρώτες θέσεις της λίστας τους. Η φορολογική πολιτική είναι ένα θέμα που διχάζει και επηρεάζει τους CEOs, καθώς υπάρχει προβληματισμός για την αντιμετώπιση των αυξημένων επιπέδων του δημόσιου χρέους.