You are here

Ραντεβού BOC – Γεωργίου στο δικαστήριο

07/07/2005 21:02
Δικαστικό ραντεβού στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας έδωσαν για την ερχόμενη Τετάρτη τα νομικά επιτελεία της Τράπεζας Κύπρου και του μεγαλομετόχου και CEO της Universal Life, Ανδρέα Γεωργίου. Όπως αναμενόταν, η Τράπεζα Κύπρου υπέβαλε σήμερα ένσταση στο μονομερές διάταγμα που εξέδωσε τη Δευτέρα το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Το διάταγμα απαγορεύει την διάθεση του πακέτου των μετοχών που κατέχει η Τράπεζα Κύπρου στη Universal Life (28%).

Το νομικό επιτελείο της Τράπεζας Κύπρου υποστήριξε πως ο κ. Γεωργίου δεν άσκησε νόμιμα το δικαίωμα πρώτης επιλογής που είχε, στο πακέτο μετοχών της BOC. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μη έγκαιρη λήψη από μέρους του κ. Γεωργίου των απαραίτητων εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές.

Το επαρχιακό δικαστήριο όρισε την ερχόμενη Τετάρτη ως μέρα ακρόασης των δύο μερών. Μετά την ακρόαση, και πιθανότατα, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφαση του.

Όπως έγινε γνωστό πριν πέντε βδομάδες, ο ελλαδικός όμιλος Ασπίς προτίθεται να εξαγοράσει το 63% της Universal Life έναντι £16,5 εκ, μέσω της εξαγοράς των μεριδίων της Τράπεζας Κύπρου (28%) και της Λαϊκής (35%). Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η Ασπίς οφείλει να λάβει τις απαραίτητες εποπτικές εγκρίσεις από τις ελλαδικές αρχές.