You are here

Το restart ευνόησε καφετέριες και μπαράκια

17/03/2021 15:04

Την τιμητική τους είχαν χθες και σήμερα πρώτη και δεύτερη ημέρα της επαναλειτουργίας της εστίασης, οι καφετέριες και τα μπαράκια ενώ η κίνηση στα εστιατόρια ήταν αρκετά μουδιασμένη.

«Σε όλες τις πόλεις κινήθηκε η νεολαία ενώ στα εστιατόρια ούτε το 10% των πελατών που ανάμεναν δεν άγγιξε το ποσοστό, επειδή ήταν καθημερινή αλλά δεν είχαν ούτε και τον καιρό σύμμαχο». Αυτό δήλωσε στη StockWatch ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν τα εστιατόρια σε όλες τις πόλεις να φάνε και να πιούνε με ασφάλεια, τηρώντας τα πρωτόκολλα.

Όσον αφορά τη συμμόρφωση στα μέτρα στις καφετέριες και στα μπαράκια είπε ότι «φαίνεται ότι κάποιοι ξέφυγαν με αποτέλεσμα να έχουμε δύο καταγγελίες, μια με πρόστιμο €500 και η άλλη με κλείσιμο για πέντε ημέρες του υποστατικού».

Απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες των υποστατικών που συχνάζει η νεολαία να επιτηρούν πιο επισταμένα την τήρηση των μέτρων, αποδίδοντας στο νεαρό της ηλικίας τις οποίες παρατυπίες οι οποίες εντούτοις έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλο τον κλάδο, όπως είπε.

Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής Φάνος Λεβέντης, ανέφερε ότι όντως μετά από τρεις μήνες το χθεσινό restart ευνόησε μόνο τα υποστατικά που συχνάζουν οι νέοι ενώ στα εστιατόρια η κίνηση ήταν ελάχιστη.

Εξέφρασε εντούτοις ικανοποίηση διότι το Υπουργείο Υγείας αποδέχθηκε τις εισηγήσεις του συνδέσμου ότι, οι θαμώνες στα εστιατόρια να μην φέρουν μάσκα ενόσω βρίσκονται στο τραπέζι, ενώ ο εξωτερικός χώρος δεν πρέπει να έχει ελεύθερες και τις τρεις πλευρές, όπως προνοούσε το προηγούμενο πρωτόκολλο. Πλέον προνοείται να είναι ανοικτές οι δύο πλευρές.

Επιτρέπεται επίσης η μουσική στα υποστατικά, απαγορεύεται όμως ο χορός, ανέφερε.

Μεταξύ των μέτρων που επιβάλλονται μέσα από το πρωτόκολλο είναι τα εξής:

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα με απόσταση μεταξύ τους σύμφωνα με τη χωροθέτηση που αναφέρεται στο Πρωτόκολλο, 1 μέτρο από καρέκλα σε καρέκλα από διαφορετικά τραπέζια.

Η λειτουργία και χρήση των μπαρ εντός και εκτός των χώρων εστίασης, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζόμενους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση από το μπαρ/πάγκο εξυπηρέτησης.

Επιτυγχάνεται ο έλεγχος του αριθμού των πελατών σε αναλογία 1 άτομο ανά 2 m2

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι 8 άτομα

Τήρηση απόστασης 1m από σερβιτόρους κατά το δυνατόν.

Της Ηρώς Ευθυμίου