You are here

Σε διαπραγματεύσεις η Aristo Developers…

14/12/2006 12:36
Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται η εταιρεία Aristo Developers με στόχο την υποβολή Δημόσιας Πρότασης από τρίτους. Όπως δήλωσε στη StockWatch, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου, στο παρόν στάδιο δεν επιτρέπεται να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες λόγω κανονισμών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ΧΑΚ. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των τίτλων της εταιρείας στα πλαίσια διαδικασίας για ενδεχόμενη ΔΠ από τρίτους. «Έπρεπε να βγει ανακοίνωση, καθώς φαίνεται να διέρρευσε στην αγορά το θέμα των διαπραγματεύσεων και αυτό είχε αντίκτυπο στη μετοχή», σημείωσε ο κ. Αριστοδήμου. Η μετοχή της Aristo Developers έκλεισε χθες στο €1,44 καταγράφοντας άνοδο 9,1%.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, φαίνεται να κυκλοφορούν δύο σενάρια για το θέμα της Aristo Developers. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Leptos Developers - θυγατρική του οποίου είναι η Pandora Investments. Η Πανδώρα έκλεισε χθες στα €0,31 και αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται στα €0,37. Το δεύτερο σενάριο, αναφέρει ότι η Aristo Developers βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μια γαλλική εταιρεία ονόματι BINCI που είναι εισηγμένη στο δείκτη CAC 40 του χρηματιστηρίου της Γαλλίας. Ωστόσο, επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να είναι το πρώτο.

Προφίλ εταιρείας

Η εταιρεία Aristo Developers ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την αγορά, ανάπτυξη και πώληση γης και περιουσιών. Φέτος η εταιρεία πήρε το πρώτο βραβείο εξαγωγών 2005 στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Το πρώτο εξάμηνο του 2006 πέτυχε κέρδη £6,3 εκ. έναντι £4,5 εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2005.

Της Γεωργίας Χαννή