You are here

SFS: Αύξηση ζημιών λόγω Eurogroup

29/08/2013 08:43
Αύξηση των ζημιών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2013 η εταιρεία SFS με τον αρνητικό τόνο να δίνουν οι επιπτώσεις από τις αποφάσεις του Eurogroup το Μάρτιο.

Οι ζημιές της αυξήθηκαν στα €5,1 εκ. έναντι ζημιών €4,4 εκ. πέρσι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση των ζημιών του ομίλου ήταν αναμενόμενη υπό το φως των απρόβλεπτων και ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών δεδομένων που επικρατούν στο χρηματοπιστωτικό τομέα της Κύπρου μετά τις αποφάσεις του Eurogroup του Μαρτίου και τα γνωστά γεγονότα που ακολούθησαν τα οποία είχαν εξαιρετικά δυσμενές αντίκτυπο σε όλους σχεδόν τους τομείς της χρηματοπιστωτικής δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας του κόσμου.

Τα ολικά εισοδήματα του ομίλου μειώθηκαν κατά 11% στα €10,4 εκ. από €11,6 εκ.

Η ολική συνεισφορά δραστηριοτήτων παρουσιάζει επίσης μείωση της τάξης του 9,4%.

Ο όμιλος με δραστικές περικοπές/ μειώσεις των λειτουργικών εξόδων κατάφερε να μειώσει τα έξοδα πωλήσεων και διανομής κατά 15,2% στις €706,9 χιλ. από €833,6 χιλ., ενώ μείωση 32,7% σημειώθηκε και στα έξοδα διαχείρισης.

Τα χρηματοδοτικά έξοδα παρουσιάζουν αύξηση 26,8%.

Όσον αφορά τις προοπτικές, το δεύτερο εξάμηνο του 2013 αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολο, αναφέρει η εταιρεία, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.

Στόχος του ομίλου είναι να προστατεύσει τα κεφάλαια των μετόχων από τις σημαντικές διακυμάνσεις που παρατηρούνται στις αξίες των επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας με σκοπό τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου μέχρι την έξοδο της οικονομίας από τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση.

Τονίζεται ότι η αβέβαιη οικονομική κατάσταση σε συνδυασμό με την ουσιαστική ανύπαρκτη ρευστότητα για δανειοδότηση από τον τραπεζικό τομέα, αναμένεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα των εμπορικών και άλλων χρεωστών του ομίλου να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα ποσά, στις τιμές των ακινήτων και το ύψος των ενοικίων εισπρακτέων, στο ενδιαφέρον αγοραπωλησιών για ακίνητα και σε άλλους εμπορικούς τομείς. Η πορεία των χρηματιστηρίων αναμένεται να επηρεάσει αν και σε μικρότερο βαθμό.

Γ.Χ.