You are here

Σημαντικά κέρδη για CCC

26/05/2016 12:06
Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων φέτος, όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της.

Από τις αρχές του έτους, το συγκρότημα παρουσιάζει σημαντικά κέρδη σε σχέση με οριακά κέρδη κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Αυτό οφείλεται στα βελτιωμένα αποτελέσματα της συνδεδεμένης της εταιρείας, Vassiliko Cement Public Company Ltd, η οποία παρουσιάζει σημαντικά βελτιωμένα κέρδη κατά την περίοδο αναφοράς έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2015. Η βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην αύξηση των εισοδημάτων της εταιρείας λόγω της αυξημένης ζήτησης στην εγχώρια αγορά και στις εξαγωγές, καθώς επίσης και στη μείωση κόστους παραγωγής και έξοδα χρηματοδότησης.

Αναφορικά με τις προοπτικές, το διοικητικό συμβούλιο και η διεύθυνση του συγκροτήματος εκτιμούν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό περιβάλλον της Κύπρου καθώς επίσης και τη διεθνή οικονομική κατάσταση, τα αναμενόμενα κατά το τρέχον έτος αποτελέσματα δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις, οι οποίες λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Το 2015 τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας ανήλθαν στις €739,3 χιλ. έναντι ζημιών €1,4 εκ. το 2014.

Γ.Χ.