You are here

Σημαντικά κέρδη για Ocean Tankers

17/01/2007 13:03

· Πού τα αποδίδει ο Γιώργος Ιωαννίδης

· Στο μετοχολόγιο της η CPB και η BOCY


Με σημαντικά κέρδη διαπραγματεύεται και τη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση η εταιρεία Ocean Tankers που βρίσκεται στην Αγορά Ποντοπόρου Ναυτιλίας του ΧΑΚ. Οι τίτλοι της εταιρείας που διαπραγματεύονται στο κυπριακό χρηματιστήριο από τις 6 Δεκεμβρίου του 2006 σημείωσαν σε λιγότερο από ένα μήνα αύξηση 95,5%. Από €0,44 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα €0,86. Μιλώντας στη StockWatch ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Ιωαννίδης, απέδωσε την αύξηση στην τιμή της μετοχής, στη δυναμική που έχει η Αγορά της Ποντοπόρου Ναυτιλίας και στο ότι δεν πουλά υπηρεσίες, αλλά ασχολείται με αγοραπωλησίες πλοίων. «Ήδη την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αυξήσουμε το στόλο μας σε τέσσερα πλοία, ενώ το Μάρτιο και τον Ιούνιο θα έχουμε στην κατοχή μας άλλα δύο νεότευκτα πλοία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, στόχος της εταιρείας το 2007, είναι ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της, ο οποίος θα προκύψει από την αύξηση του στόλου της και από τα υψηλότερα ναύλα που θα εισπράττουν.

Να σημειωθεί ότι το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε €80,815 εκ. Ανάμεσα στους μετόχους της OCT είναι η Marfin Popular Bank που κατέχει περίπου το 5% της εταιρείας και η Τράπεζα Κύπρου που έχει στην κατοχή της το 2,5%. «Σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατέχουν μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες κυρίως από τον ελλαδικό χώρο», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Τέλος, αυτή τη στιγμή η Ocean Tankers απορροφώντας το 0,6% του όγκου συναλλαγών του ΧΑΚ βρίσκεται στα €0,86 και στο +2,38%.

Του Σωκράτη Ιωακείμ