You are here

S&P: Αρνητικός ορίζοντας για Alliance Re

22/10/2004 08:20
Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται η πιστοληπτική ικανότητα της αντασφαλιστικής Alliance Re, λίγες μέρες μετά την κοινοποίηση πιθανής εξαγοράς της. Η «μυστική ταυτότητα» του επίδοξου αγοραστή της εισηγμένης στο ΧΑΚ εταιρείας, ώθησε τους Standard and Poor’s να θέσουν σε «αρνητικό ορίζοντα» τη διαβάθμιση της χρηματοπιστωτικής ευρωστίας (financial strength) και της μακροπρόθεσμης ικανότητα αποζημίωσης της Alliance (long term counterparty credit).

Στις 5 Οκτωβρίου είχε κοινοποιηθεί γραπτώς στην Alliance Re η πρόθεση τρίτων να αγοράσουν το 100% της εταιρείας έναντι 26,75 σεντ για κάθε μετοχή και 6,75 σεντ για κάθε ΔΑΜ. Οι S&P θεώρησαν ότι η μη δημοσίευση της ταυτότητας του πιθανού αγοραστή, δεν τους δίνει την ευχέρεια να κρίνουν την πιστοληπτική του ικανότητα και τις επιδράσεις που θα έχει στη διαβάθμιση της Alliance. Εκτιμούν πως σε περίπτωση που η Alliance καταλήξει στον επίδοξο αγοραστή η διαβάθμισή της μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα κάτω ή να επιβεβαιωθεί.

Η υφιστάμενη διαβάθμιση της Alliance Re είναι ΒΒΒ και, σύμφωνα με τους S&P, αντανακλά την ισχυρή κεφαλαιουχική της βάση και την αφοσίωση της διευθυντικής της ομάδας. Οι S&P δεν αναμένουν διαφοροποίηση αυτών των στοιχείων σε περίπτωση εξαγοράς.

Α.Ε.