You are here

Στην αντεπίθεση η MFS

04/09/2002 20:21
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Όμιλος ΜarkeTrends, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, μέσα από δηλώσεις βουλευτών και εμπλέκουν τον Όμιλο σε αδιαφανείς και «περίεργες» επενδύσεις στην Ελλάδα, παραθέτει συγκεκριμένα αναλυτικά στοιχεία, διαψεύδοντας τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Υπό τον ειρωνικό τίτλο, «Μπράβο!!!! Εντόπισαν το Λ.Κ 1 εκατομμύριο. Τώρα έμειναν μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια να ερευνήσουν» ο Όμιλος MFS αναφέρει ότι συνολικά εξήγαγε Λ.Κ 1.750.000, αλλά όπως επισημαίνει επιστράφηκε ήδη στη Κύπρο, ως αποτέλεσμα κερδοφόρας επένδυσης, συνάλλαγμα ύψους Λ.Κ 880.000, ενώ μέχρι τις 31/12 θα εισαχθούν στην Κύπρο ακόμα Λ.Κ 570.000. Επιπρόσθετα, στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, σημειώνεται ότι προέβη σε επένδυση Λ.Κ 750.000 στην εταιρεία Μεγάλα Καταστήματα Α.Ε (Virgin Megastores) και έχει ήδη ξεκινήσει η επιστροφή της επένδυσης στην Κύπρο και στον Όμιλο με απόδοση 25%. Ποσό Λ.Κ 380.000 περίπου έχει εισαχθεί πίσω στην Κύπρο με ενημέρωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Το υπόλοιπο ποσό γύρω στις Λ.Κ 570.000 αναμένεται να επιστραφεί μέχρι το τέλος του έτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ο Όμιλος MarkeTrends έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του όσον αφορά τις επενδύσεις του στην Ελλάδα κάτι το οποίο θα συνεχίσει και σε άλλες χώρες» προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι η επέκταση των ασφαλιστικών εργασιών της ΜarkeTrends στην Ελλάδα αποτελεί το βασικό πυρήνα ανάπτυξης της στο εξωτερικό με πολλαπλά οφέλη για τους μετόχους της.

«Είναι φανερό ότι τα Ευρωπαϊκά κριτήρια δεν σημαίνουν τίποτα για κάποιους που τολμούν να αποκαλούν την εταιρεία «νεκρή» ή «φάντασμα» τονίζει η MFS, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στους σχετικούς ισχυρισμούς των βουλευτών.

Επιπλέον, ο ¨Όμιλος θέτει σοβαρό θέμα τάξης για παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου της Κεντρικής Τράπεζας, μιλώντας για «κατάφωρη λεηλασία του τραπεζικού απορρήτου και του επενδυτικού κοινού» και διερωτάται προς τι η συνεχιζόμενη αρνητική και προκατειλημμένη στάση που τηρούν τον τελευταίο καιρό διάφοροι εναντίον της και ποιων τελικά τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της MFS είναι η ακόλουθη:


Μπράβο!!!! Εντόπισαν το Λ.Κ 1 εκατομμύριο. Τώρα έμειναν μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια να ερευνήσουν.

Εν όψει του γεγονότος ότι στην Κύπρο το τραπεζικό απόρρητο «βασιλεύει» και μόνο «προνομιούχοι» δημοσιογράφοι μπορούν να το βρουν και γιατί αναφέρεται το όνομα της εταιρείας MarkeTrends Financial Services ως πρώτη εταιρεία για έλεγχο συναλλάγματος και επειδή υπάρχει το απόρρητο σήμερα δίνουμε όλη την πληροφόρηση για να σταματήσει η κατάφωρη λεηλασία του τραπεζικού απορρήτου και του επενδυτικού κοινού.

Ο Όμιλος MarkeTrends νόμιμα και αφού υιοθέτησε πλήρως τα κριτήρια που ζητούσε η Κεντρική για την εξαγωγή συναλλάγματος έχει πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες.

Συνολικά Εξήγαγε Λ.Κ 1.750.000 ήρθε πίσω στην Κύπρο Συνάλλαγμα ύψους
Λ.Κ 880.000 και μέχρι 31/12 θα εισαχθούν στην Κύπρο ακόμα Λ.Κ 570.000

· Με έγκριση της Κεντρικής εξήγαγε ΛΚ 1.000.000 για την πετυχημένη εξαγορά της Ασφαλιστικής Εταιρείας Γαλαξίας Α.Ε και την αύξηση του κεφαλαίου της ως προνοεί η Ελληνική νομοθεσία. Ποσό 423.000 διατέθηκε για την εξαγορά και το υπόλοιπο για την αύξηση του κεφαλαίου.

Με Συνολικά Έσοδα
Eύρω 2.650.000 το 2000
Ευρώ 3.172.000 το 2001
Ευρώ 2.777.000 το Α’ Εξάμηνο του 2002
Αναμένεται δε ο κύκλος εργασιών της για το 2002 να ξεπεράσει τα
Ευρώ 5.000.000

Και Κερδοφορία:
Ευρώ 260.396 για το 2001
Ευρώ 150.475 για το Α’ Εξάμηνο του 2002

Ποσό Λ.Κ1.000.000.- εξήχθηκε για την εξαγορά της Ασφαλιστικής Εταιρείας Γαλαξίας Α.Ε και την ενίσχυση της κεφαλαιουχικής της βάσης. Τον νομικό έλεγχο για την εν λόγω εξαγορά διεξήγαγε το δικηγορικό γραφείο του Βασίλη Αβραμόπουλου στην Αθήνα, ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Ελλάδας ενώ την οικονομική μελέτη έκανε το Τμήμα Corporate Ομίλου και το Τμήμα Ασφαλειών του οποίου προίστατο ο Βάσος Στυλιανίδης πρώην Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών σε συνεργασία με τους ελεγκτές μας.

Η Ασφαλιστική Εταιρεία Γαλαξίας Α.Ε λειτουργεί πετυχημένα στην Ελληνική αγορά εδώ και 35 χρόνια από το 1967. Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει μεγάλα ιδιόκτητα γραφεία κοντά στην πλατεία Συντάγματος τα οποία έχουν πρόσφατα εκτιμηθεί γύρω στα Ευρώ 500.000

Το 2000 είχε συνολικά έσοδα Ευρώ 2.650.000, το 2001 Ευρώ 3.172.000 με κερδοφορία Εύρω 260.396, ενώ το Α’ Εξάμηνο του 2002 τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα Ευρώ 2.777.000 με κερδοφορία Ευρώ 150.475. Τα συνολικά έσοδα για ολόκληρο το 2002 αναμένεται να ξεπεράσει τα ευρώ 5.000.000 ενώ ο αριθμός των πελατών της θα ξεπεράσει τους 30.000. Ήδη λόγω της πολύ καλής πορείας της εν λόγω εταιρείας ποσό πέραν των Λ.Κ 500.000 έχει επιστραφεί στην Κύπρο υπό μορφή επανεπένδυσης και άλλους τρόπους.
Η επέκταση των ασφαλιστικών εργασιών της ΜarkeTrends στην Ελλάδα αποτελεί το βασικό πυρήνα ανάπτυξης της στο εξωτερικό με πολλαπλά οφέλη για τους μετόχους της.

Την ΜarkeTrends Insurance Eλλάς διεύθυνε μέχρι πρόσφατα ο κ. Βάσος Στυλιανίδης ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος σε μεγάλη Ασφαλιστική Εταιρεία της Κύπρου. Διετέλεσε παράλληλα Έφορος Ασφαλιστικών εταιρειών Κύπρου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σήμερα διευθύνει ένας άλλος Κύπριος ο κ. Μιχάλης Ανδρέου ο οποίος έχει σημαντικές εμπειρίες στον Ασφαλιστικό χώρο αφού διετέλεσε ανώτερο στέλεχος σε αριθμό Ασφαλιστικών εταιρειών.

Η ΜarkeTrends Insurance πληρεί όλα τα κριτήρια και έχει όλες τις απαραίτητες άδειες του Ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο είναι υπεύθυνο για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Το Υπουργείο Ανάπτυξης της Ελλάδος ελέγχει όλες τις Ασφαλιστικές Εταιρείες με αυστηρά κριτήρια που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση γεγονός που δείχνει την υγιή κατάσταση της Ασφαλιστικής μας Εταιρείας. Είναι φανερό ότι τα Ευρωπαϊκά κριτήρια δεν σημαίνουν τίποτα για κάποιους που τολμούν να αποκαλούν την εταιρεία «νεκρή» ή «φάντασμα».

Πέραν της πιο πάνω επένδυσης ο Όμιλος MarkeTrends προέβηκε σε επένδυση Λ.Κ 750.000 στην εταιρεία Μεγάλα Καταστήματα Α.Ε (Virgin Megastores) και έχει ήδη ξεκινήσει η επιστροφή της επένδυσης στην Κύπρο και στον Όμιλο με απόδοση 25%. Ποσό Λ.Κ 380.000 περίπου έχει εισαχθεί πίσω στην Κύπρο με ενημέρωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Το υπόλοιπο ποσό γύρω στις Λ.Κ 570.000 αναμένεται να επιστραφεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Όμιλος MarkeTrends έχει δικαιωθεί για τις επιλογές του όσον αφορά τις επενδύσεις του στην Ελλάδα κάτι το οποίο θα συνεχίσει και σε άλλες χώρες.
Εύχεται δε και οι υπόλοιπες Εταιρείες και άτομα που επένδυσαν ή απλά εξήγαγαν στο εξωτερικό κεφάλαια να είχαν παρόμοια οφέλη τόσο για τους μετόχους τους όσο και για την Κυπριακή Οικονομία.

Έχοντας δηλώσει όλα τα πιο πάνω ο Όμιλος ΜarkeTrends δικαίως διερωτάται προς τι η συνεχιζόμενη αρνητική και προκατελειμένη στάση που τηρούν τον
τελευταίο καιρό διάφοροι εναντίον της και ποιων τελικά τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Είναι ηλίου φαεινότερων ότι οργανωμένα κάποιοι χρησιμοποιούν απαράδεχτες μεθόδους για να πλήξουν το καλό όνομα και την εικόνα του ομίλου γεγονός που ο όμιλος δεν θα επιτρέψει άλλο να συνεχιστεί προς το καλό όφελος των επενδυτών του και επιφυλάσσεται πλήρως για τον τρόπο αντίδρασης του σε όλα τα μέτωπα.