You are here

Στις 17 Ιουνίου ο «διακανονισμός» τραπεζών - ΕΠΑ

08/06/2004 22:13
Οι δικηγόροι θα αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής με επίκεντρο «την συνεργασία» των πελατών τους

Το τυπικό «ΟΚ» από τις Διοικήσεις των BOC – CPB – HB, απομένει πλέον για να κλείσει το πολυζητημένο μέγα θέμα, των καταγγελιών της ΕΠΑ προς τις τρεις μεγάλες τράπεζες, υπόθεση που είναι γνωστή και ως «τραπεζικό καρτέλ». Φεύγοντας από τα γραφεία της ΕΠΑ το απόγευμα της Τρίτης, οι νομικοί σύμβουλοι των τριών τραπεζών, που κατηγορούνται για προσυνεννοήσεις στην μεταξύ τους τιμολογιακή πολιτική, δεσμεύθηκαν πως όταν παρουσιασθούν ξανά ενώπιον της Επιτροπής στις 17 Ιουνίου θα δώσουν τις τελικές θέσεις των «πελατών τους». Μετά τη χθεσινή συνεδρία που κράτησε μία περίπου ώρα, οι νομικοί σύμβουλοι των τριών τραπεζών ζήτησαν κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να διαβουλευθούν και να «πάρουν σχετικές οδηγίες».

Όπως ανέφεραν αξιόπιστες πηγές στη StockWatch, στις 17 Ιουνίου που αποτελεί πλέον επίσημα την ημερομηνία ορόσημο στο πολυζητημένο θέμα, οι τράπεζες ενδέχεται να δηλώσουν «παραδοχή» στο κατηγορητήριο της ΕΠΑ. Στη συνέχεια, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την αγόρευση των δικηγόρων των τριών Ιδρυμάτων για μετριασμό της ποινής και ακολούθως η Επιτροπή θα συνεδριάσει για να βγάλει την απόφαση της, δίνοντας τέλος στο σήριαλ που ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με λειτουργό της ΕΠΑ, σε περίπτωση «συνεργασίας» των καταγγελλομένων επιχειρήσεων αυτό λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη για τον «μετριασμό της ποινής», όπως προβλέπεται ρητώς τόσο από την κυπριακή νομοθεσία που έχει πλήρως εναρμονισθεί με το κοινοτικό κεκτημένο, αλλά και τις παραμέτρους λειτουργίας της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Του Κυριάκου Κυριακίδη