You are here

Στις 30 Ιουλίου θα κριθεί το μέλλον της Κύκνος - Σε λίγο η απόφαση για το αν θα επιστρέψουν οι τρεις εταιρείες στο "πάτωμα"

28/06/2001 09:37
Το μέλλον της Κύκνος Επενδυτική θα κριθεί οριστικά στις 30 Ιουλίου κατά τις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των εμπλεκομένων εταιρειών. Αυτή είναι η ημερομηνία που έθεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για σύγκλιση της Έκτακτης Συνέλευσης της Κύκνος, ενώ όπως πληροφορείται η Stockwatch, η ίδια ημερομηνία έχει τεθεί και από τη Sharelink.

Οι Έκτακτες Συνελεύσεις των εν λόγω εταιρειών θα κληθούν να εγκρίνουν τη συμφωνία Διακανονισμού μεταξύ Sharelink και της Κύκνος Επενδύσεις που προβλέπει τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων της Κύκνος στην SFS. Ως αντάλλαγμα για τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων, η SFS θα εκδώσει προς όλους τους μετόχους της Κύκνος, με εξαίρεση την Ήρα, μία μετοχή SFS για κάθε μία μετοχή της Κύκνος που θα κατέχουν κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης του Διακανονισμού.

Στην Ήρα και το συγκρότημα εταιρειών ELMA Financial Services Ltd η SFS θα μεταβιβάσει και/ή θα διευθετήσει την εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Κύκνος αξίας Λ.Κ. 25 εκατομμυρίων.

Όπως πληροφορείται η Stockwatch ο εν λόγω Διακανονισμός αποτελεί και την οριστική επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο Ομίλων και την απαρχή στενότερης συνεργασίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑΚ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το αν θα επιστρέψουν οι τρεις εταιρείες στο χρηματιστηριακό "πάτωμα".