You are here

Συγχωνεύει θυγατρικές η CTC

24/10/2017 10:13
Απόφαση όπως προχωρήσει στην εξέταση απορρόφησης μέσω συγχώνευσης των πλήρη ή και ελεγχόμενων θυγατρικών ιδιωτικών εταιρειών της εταιρείας Domex Techical, Brightmind Enterprises και PLCS Management, έλαβε η εταιρεία CTC.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απορρόφηση θα γίνει μέσω της έκδοσης σχεδίου αναδιοργάνωσης και συγχώνευσης το οποίο εγκρίθηκε από τα ΔΣ των απορροφουσών εταιρειών.

Όπως σημειώνεται, η συγχώνευση προωθείται και εμπίπτει στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει παρουσιαστεί από τον όμιλο για την αναδιοργάνωση της οργανωτικής δομής του ομίλου. Η εταιρεία έχει τον ουσιαστικό, άμεσο και πλήρη έλεγχο των απορροφουσών εταιρειών και για σκοπούς καλύτερης λειτουργικής οργάνωσης, μείωσης διοικητικών εξόδων κρίνεται πρόσφορη η συγχώνευση των απορροφουσών εταιρειών με την απορρόφηση τους από την εταιρεία και η αυτοδίκαιη διάλυση τους με βάση των περί εταιρειών νόμο κεφ. 113.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρική πράξη γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση με βάση τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για το 2016 και δεν αναμένεται να επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο τις εργασίες της εταιρείας. Περαιτέρω δεν προβλέπεται η έκδοση νέου μετοχικού κεφαλαίου από την εταιρεία ή οποιαδήποτε αλλαγή στη μετοχική δομή.

Το ΔΣ κάθε συμμετέχουσας εταιρείας εξουσιοδότησε επίσης αρμοδίους αξιωματούχους της εταιρείας για την προώθηση των κατάλληλων ενεργειών για την έγκριση και υλοποίηση του σχεδίου. Η εταιρεία θα προβεί σε ενθέτω χρόνο σε σχετικές ανακοινώσεις προς τους μετόχους για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης μετόχων, νοουμένου ότι λάβει την έγκριση του επαρχιακού δικαστηρίου για την προώθηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Οι ζημιές της CTC μειώθηκαν το 2016 στις €534,9 χιλ. σε σχέση με ζημιές €35,4 εκ. το 2015.

Γ.Χ.