You are here

Συμφωνία Argozy με Danone

23/11/2011 10:32
Συμφωνία με την Danone A.E. για τη διανομή και εμπορική διαχείριση των προϊόντων της ανακοίνωσε η Argozy, θυγατρική της CTC.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία που τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2012, έχει στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της Danone στην κυπριακή αγορά, καθώς πλέον η Argosy Trading εκτός από επίσημος αντιπρόσωπος για την εισαγωγή και διανομή των προϊόντων της, θα διαχειρίζεται ολοκληρωμένα το χαρτοφυλάκιο επικοινωνίας και διαφήμισης, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών συμφωνιών με τις αλυσίδες καταστημάτων στην τοπική αγορά.

Η νέα συμφωνία πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση της επιτυχημένης συνεργασίας που είχε η Danone με την G&I. Keses Ltd από τις αρχές του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2011 στον τομέα διανομής γαλακτοκομικών οπότε και άρχισαν οι εξαγωγές από την Ελλάδα.

Η αγορά της Κύπρου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Danone. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της διοίκησης, από την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα €4 εκ. το 2012.

Όπως σημειώνεται, με τη σύναψη και της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Argosy Trading ενδυναμώνει σημαντικά την παρουσία της στην κατηγορία των προϊόντων ψυγείου, ενισχύοντας το ήδη ισχυρό δίκτυο διανομής της. Από πλευράς της, η Danone ολοκληρώνει τις αλλαγές στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του δικτύου διανομής σε Ελλάδα και Κύπρο. Υπενθυμίζεται πως την 1η Νοεμβρίου 2011, η εταιρεία Danone άρχισε συνεργασία στην Ελλάδα με την ΕΛΓΕΚΑ για τη διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Προτεραιότητα της Danone A.E. είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της κυπριακής αγοράς», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Φεύγας και προσθέτει:

«Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και την Κύπρο, εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να επενδύουμε στις συγκεκριμένες αγορές. Η επιλογή ενός ισχυρού δικτύου συνεργατών, της Argosy Trading στην Κύπρο και της ΕΛΓΕΚΑ στην Ελλάδα, θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτόν το στόχο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CTC, Μάριος Λουκαϊδης, υπογραμμίζει πως «το δίκτυο διανομής μας περιλαμβάνει 2300 καταστήματα- υπεραγορές, σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95% της λιανικής στην Κύπρο. Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία, εξακολουθούμε να επενδύουμε, επεκτείνοντας το σύγχρονο κέντρο διανομής μας μέσα στο 2013».

Γ.Χ.