You are here

Συμφωνία διαχείρισης Amathus Beach

12/03/2014 12:26
Υπογράφηκε χθες η συμφωνία διαχείρισης του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Claridge.

Τη διαχείριση του ξενοδοχείου αναλαμβάνει η Olympic Lagoon Hotels Limited, στην οποία η Claridge συμμετέχει με ποσοστό 45%. Η συμφωνία είναι προσωρινή και αφορά την περίοδο 1/1/2014-31/12/2014 αφού όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, το ξενοδοχείου θα τερματίσει τη λειτουργία του υπό την παρούσα του μορφή στις 30/9/2014 και ακολούθως θα υποστεί εκτεταμένες ανακαινίσεις ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο Olympic Lagoon, κάτω από τη διαχείριση της Olympic Lagoon Hotels Limited.

Όπως σημειώνεται, το προσωπικό του ξενοδοχείου θα παραμείνει στο μισθολόγιο της Claridge υπό τη διεύθυνση του διαχειριστή. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου θα διορίζεται από το διαχειριστή κατόπιν έγκρισης της Claridge. Ο οικονομικός διευθυντής του ξενοδοχείου θα διορίζεται από την Claridge.

Επίσης, αναφέρεται ότι η Claridge θα καταβάλει προς το διαχειριστή δικαιώματα διαχείρισης €130 χιλ. ετήσια, πληρωτέα σε δώδεκα δόσεις στο τέλος κάθε μήνα και επιπλέον 3% επί του μεικτού λειτουργικού κέρδους του ξενοδοχείου, νοουμένου ότι θα επιτευχθεί ο προϋπολογισμός αυτός.

Τονίζεται ότι με την υπογραφή της συμφωνίας διαχείρισης, η Claridge αναμένει ότι η νέα διεύθυνση θα συμβάλει θετικά στη βελτίωση των αποτελεσμάτων του ξενοδοχείου.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2013 είχε ανακοινωθεί ότι η εταιρεία Amathus υπέγραψε δεσμευτικές επικεφαλίδες συμφωνίας (binding heads of agreement) με τη
Muskita Hotels Ltd και την Palmar Investments Ltd, για την πώληση του ξενοδοχείου προς €71 εκ.

Στις 22 Ιανουαρίου 2014, ανακοινώθηκε η τελική συμφωνία για την πώληση του ξενοδοχείου. Αγοραστής του ξενοδοχείου είναι η εταιρεία Amathina Luxury Hotels Limited στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 25% η Amathus Public Limited, η M.A. Luxury Hotels Limited (εταιρεία που ανήκει στο συγκρότημα Muskita Hotels) με ποσοστό 50% και η Elerfield Holdings Limited (άλλη κυπριακή εταιρεία) με ποσοστό 25%.

Οι ζημιές της Amathus μειώθηκαν το 2013 στα €1,1 εκ. έναντι ζημιών €1,3 εκ. το 2012.

Γ.Χ.