You are here

Συμφωνία ομίλου Σιακόλα, Τρ. Κύπρου για ακίνητα €228 εκ.

11/12/2018 09:35

Στη σύναψη συμφωνίας με την Τρ. Κύπρου προχώρησαν οι εταιρείες του ομίλου Σιακόλα Cyprus Trading Corporation, Woolworth Properties, Ermes Department Stores και Cyprus Limni Resorts & Golf Cources.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες λαμβάνοντας υπόψη τις διαμορφωθείσες συνθήκες και αλλαγές στην Κύπρο και μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής απομόχλευσης του ομίλου των τελευταίων ετών λόγω κυρίως της τραπεζικής κρίσης του 2013, αποφάσισαν ότι είναι προς το συμφέρον τους και προχώρησαν μαζί με άλλες θυγατρικές τους εταιρείες στη σύναψη της συμφωνίας με την Τρ. Κύπρου.

Δυνάμει της συμφωνίας, θυγατρικές εταιρείες της Τρ. Κύπρου θα αγοράσουν σύμφωνα με αγοραπωλητήρια έγγραφα τα οποία θα συνομολογηθούν, κτηματική περιουσία εταιρειών του ομίλου CTC ή μετοχές σε εταιρείες του ομίλου που έχουν κτηματική περιουσία συνολικής αξίας περίπου €228 εκ.

Σκοπός των συναλλαγών αυτών είναι η μείωση των τραπεζικών διευκολύνσεων και άλλων υποχρεώσεων εταιρειών του ομίλου ώστε οι εταιρείες να ανταποκρίνονται στη διαχείριση αυτών χωρίς δυσκολίες και κινδύνους. Τα ΔΣ των εταιρειών του ομίλου CTC έκριναν επίσης ότι η συμφωνία είναι επωφελής και οι πράξεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να ανταποκρίνονται με ευκολότερο τρόπο στο σχεδιασμό για περαιτέρω πρόοδο των εργασιών τους.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν όταν θα υπογραφούν και ολοκληρωθούν οι συναλλαγές. 

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, μετά από σχετική ανακοίνωση των εταιρειών «Cyprus Trading Corporation Plc, Woolworth (Cyprus) Properties Plc, Ermes Department Stores Plc και Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc» και μετά από αίτημα τους, ανακοίνωσε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των εισηγμένων αξιών (μετοχές) από σήμερα Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 και μέχρι την ανακοίνωση των λεπτομερειών των συναλλαγών, στις οποίες αναφέρεται σημερινή ανακοίνωση τους.

Γ.Χ.