You are here

Συνεχίζεται η κόντρα AremisSoft - TheStreet.com για το βουλγαρικό κοντράτο

23/05/2001 20:05
Συνεχίζεται η κόντρα της AremisSoft με την Αμερικανική χρηματοοικονομική πύλη TheStreet.com αναφορικά με το ύψος του συμβολαίου του Ταμείου Ιατρικής Ασφάλισης της Βουλγαρίας. Με χθεσινή της ανακοίνωση η AremisSoft, που είναι συνδεδεμένη με την Globalsoft, κακίζει την στάση του αναλυτή και αρθρογράφου της TheStreet.com Herb Greenberg ο οποίος θέτει υπό αμφισβήτηση τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η AremisSoft επισημαίνει ότι "πρόσφατα άρθρα τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα TheStreet.com δίνουν ανακριβή περιγραφή της φύσης και των χαρακτηριστικών του συμβολαίου αυτού και έχουν αποτελέσει πηγή σύγχυσης στην αγορά". Η AremisSoft θεωρεί ότι η πηγή αυτής της σύγχυσης εντοπίζεται σε ανεύθυνη δημοσιογραφία σε συνδυασμό με μια συντονισμένη προσπάθεια από κερδοσκόπους της πτώσης (short sellers) ώστε να μειώσουν αδικαιολόγητα τη τιμή της μετοχής της AremisSoft.

Επίσης η AremisSoft τονίζει ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος υποβάλει λάθος ερωτήσεις για το συμβόλαιο σε άτομα που "δεν είναι ούτε οι διευθυντές του έργου ούτε οι υπεύθυνοι για την διαχείριση του συμβολαίου". Παράλληλα, η AremisSoft υποστηρίζει ότι "είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να αποπειράται κάποιος να εφαρμόζει αμερικάνικους επιχειρηματικούς όρους, καθώς και την χρήση αγγλικών λέξεων κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας, όταν το άτομο που ερωτάται προέρχεται από άλλη χώρα στην οποία η Αγγλική δεν είναι η μητρική γλώσσα και όπου οι νομικές έννοιες και το νομικό σύστημα διαφέρουν από το αντίστοιχο αμερικανικό".

Σε σημερινό του σχόλιο-απάντηση, ο Greenberg επιμένει ότι τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανακοινωθείσα αξία του συμβολαίου. Ο σχολιαστής της ιστοσελίδας χρησιμοποιώντας σαρκαστικό ύφος ισχυρίζεται ότι το ανακοινωθέν τύπου του Ταμείου Ιατρικής Ασφάλισης "λέει ξεκάθαρα" ότι η ερμηνεία που δίδει η AremisSoft στο συμβόλαιο δεν ευσταθεί πλέον.