You are here

Συνεργασία για δημιουργία Olympic Lagoon

29/07/2013 11:16
Συμφωνία μετόχων με την Kanika Olympic Limited για τη σύσταση και λειτουργία εταιρείας με την επωνυμία Olympic Lagoon Hotels, υπέγραψε η εταιρεία Claridge.

Με βάση τη συμφωνία η Olympic Lagoon Hotels σε πρώτο στάδιο θα υπογράψει συμβόλαια ώστε να αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων Olympic Lagoon Resort Ayia Napa, ιδιοκτησίας του συγκροτήματος εταιρειών Kanika και Amathus Beach Hotel Paphos, ιδιοκτησίας της Claridge το οποίο θα μετονομαστεί σε Olympic Lagoon Resort Paphos.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Olympic Lagoon Hotels θα ασχοληθεί με τη διεύθυνση και διαχείριση ξενοδοχείων που κατά κύριο λόγο θα περιλαμβάνονται στην κατηγορία των ξενοδοχείων Premium All Inclusive και θα λειτουργούν κάτω από την αλυσίδα ξενοδοχείων με το όνομα Olympic Lagoon.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Kanika Olympic Limited θα κατέχει το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της Olympic Lagoon Hotels ενώ η Claridge Public το 45%.

Η Olympic Lagoon Hotels σε πρώτο στάδιο θα υπογράψει συμβόλαια ώστε να αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων Olympic Lagoon Resort Ayia Napa, ιδιοκτησίας του συγκροτήματος εταιρειών Kanika και Amathus Beach Hotel Paphos, ιδιοκτησίας της Claridge το οποίο θα μετονομαστεί σε Olympic Lagoon Resort Paphos. Οι γενικοί όροι των συμβολαίων είναι ήδη συμφωνημένοι.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ξενοδοχείων Olympic Lagoon Resort Ayia Napa και Amathus Beach Hotel Paphos δεν θα διαφοροποιηθεί και θα παραμείνει ως έχει.

Όπως σημειώνεται, στόχος της νέας εταιρείας, εκτός της διεύθυνσης και διαχείρισης των δύο ξενοδοχείων των μετόχων της στην Κύπρο, είναι να επεκταθεί στη διεύθυνση και διαχείριση ξενοδοχείων στο εξωτερικό και κυρίως στον ελληνικό χώρο, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της εξασφάλισης των αναγκαίων κεφαλαίων ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο της Πάφου σε Olympic Lagoon με δυνατότητα επέκτασης των ανακαινίσεων σε βάθος χρόνου μέχρι 3 έτη.

Όπως τονίζεται, το Amathus Beach Hotel Paphos, εφόσον εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση, θα τερματίσει τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2014 ως ξενοδοχείο της αλυσίδας ξενοδοχείων «Amathus» και «Leading Hotels of the World» και θα υποστεί εκτεταμένες ανακαινίσεις ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο «Olympic Lagoon». Αναμένεται ότι το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει τον Ιούνιο του 2015. Το ύψος των ανακαινίσεων αναμένεται να ανέλθει στα €13 εκ., μέρος των οποίων θα προέλθει από δανεισμό και μέρος από προκαταβολές των τουριστικών πρακτόρων.

Η Claridge αναμένει ότι από το 2016 θα έχει σημαντική βελτίωση στα εισοδήματά της και στη ρευστότητα κεφαλαίων, γεγονός που θα τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η εταιρεία Amathus ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο σε συνεδρία του την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2013 εξέτασε το αίτημα της Claridge για τερματισμό της συμφωνίας διαχείρισης του Amathus Beach Hotel στην Πάφο λόγω της συμφωνίας με την Kanika Olympic και την ανάληψη της συμφωνίας διαχείρισης από την Olympic Lagoon Hotels.

Όπως σημειώνεται, το ΔΣ της Amathus αφού έλαβε υπόψη όλους τους παράγοντες και αφού διαπίστωσε ότι τo συμφέρον της ήταν να προχωρήσει στον τερματισμό της συμφωνίας λόγω της καλύτερης απόδοσης της επένδυσης της Amathus στην Claridge υπό το νέο σχήμα σε σύγκριση με τα δικαιώματα που θα λάμβανε ως διαχειρίστρια του Amathus Beach Hotel Paphos εάν παρέμεινε η σημερινή κατάσταση, αποφάσισε να τερματίσει τη συμφωνία με ισχύ από το 2014 όταν το Amathus Beach Hotel θα τερματίσει τη λειτουργία του για να υποστεί τις απαραίτητες ανακαινίσεις και να μετατραπεί σε ξενοδοχείο Olympic Lagoon.

Το 2012 οι ζημιές της Claridge ανήλθαν στα €5,6 εκ. έναντι ζημιών €3,9 εκ. το 2011.

Γ.Χ.