You are here

Συνεργασία κυπριακών - κινεζικών επιχειρήσεων

30/08/2006 12:30
Η αξιοποίηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου Κύπρου και Κίνας, τέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Μάνθος Μαυρομμάτης και ο Αντιπρόεδρος του Κυπρο-Κινέζικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Χριστόδουλος ΄Ελληνας με τον Υφυπουργό Εμπορίου της Κίνας, Ζιαν Τσεν.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Μαυρομάτης τόνισε στον Κινέζο Υφυπουργό ότι το Επιμελητήριο προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κίνα, που τοποθετείται τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το Επιμελητήριο, σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης, θα οργανώσει 100μελή αποστολή που θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στην επίσκεψη του ενώ θα οργανώσει σεμινάρια τόσο στο Πεκίνο όσο και στη Σαγκάη για προώθηση της Κύπρου σαν Κέντρο Διεθνών Υπηρεσιών.

Ο Aντιπρόεδρος του Κυπρο-Κινέζικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου αναφέρθηκε στις ενέργειες του Συνδέσμου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τις επισκέψεις των επιχειρηματιών στις δύο χώρες.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, σημειώνει το ΚΕΒΕ, τονίσθηκε πως οι πρόσφατες εξελίξεις στο Λίβανο προσφέρουν ευκαιρίες συνεργασίας για την ανοικοδόμηση της χώρας βασιζόμενοι και στην εμπειρία κυπριακών εργοληπτικών εταιρειών.

γχ