You are here

Συζητήσεις Λούης με επενδυτή

09/02/2017 10:52
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται συζητήσεις της εταιρείας Celestyal Cruises με πιθανό επενδυτή για την ανανέωση του στόλου της.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι εδώ και ένα χρόνο η Celestyal Cruises βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης και ανανέωσης, καθώς συνεχίζει να κερδίζει την παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή.

«Σε αυτό το πλαίσιο έχει εκφράσει τη βούληση της να ανανεώσει τον στόλο της με σύγχρονα πλοία, για αυτό και προχώρησε σε διερεύνηση πιθανού επενδυτή», σημειώνει.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η φάση θα υπάρξει και σχετική επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας», σημειώνει.

Η εταιρεία Λούης έδωσε πρόσφατα λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της ενώ ανακοίνωσε και τη σύναψη νέου δανεισμού από τη Celestyal Cruises. Η εταιρεία Celestyal Cruises Limited έχει πάρει επιπρόσθετο δανεισμό από την DVB Bank ύψους €10 εκ., για να ικανοποιήσει επείγουσες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.

Η Λούης αναμένει κέρδη για το 2016 για πρώτη φορά από το 2007.

Τον Δεκέμβριο του 2015 σημαντικό μέρος της Celestyal Cruises πέρασε στα χέρια του μεγαλύτερου της πιστωτή ως μέρος της συμφωνίας ανταλλαγής χρέους με μετοχές.

Η DVD Bank κατέστη μέτοχος με ποσοστό 49% στη Celestysl Cruises μετά από μετατροπή χρέους σε μετοχές.

Της Γεωργίας Χαννή