You are here

Τα τεράστια χρέη της Ολυμπιακής τροχοπέδη στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου από τις Κ.Α.

15/05/2001 20:49
Tα μεγάλα χρέη της Ολυμπιακής Αεροπορίας που έχουν συσσωρευτεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας της διαχείρισης των εκάστοτε ιθυνόντων στην Ολυμπιακή, όπως επίσης και λόγω του αυξημένου λειτουργικού και εργατικού κόστους της εταιρίας, υποχρέωσαν τις Κυπριακές Αερογραμμές να θέσουν σκληρούς όρους και προϋποθέσεις προς στο ελληνικό δημόσιο για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο του μετοχικού κεφαλαίου της Ολυμπιακής.

Η πρόταση των Κυπριακών Αερογραμμών έγινε χθες στις πέντε το απόγευμα μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας. Συναφείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση, που είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλομέτοχος της Ολυμπιακής, να δώσει προς τις Κυπριακές Αερογραμμές ασφαλιστικές δικλίδες και εγγυήσεις αναφορικά με τις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις που έχει η Ολυμπιακή σε διάφορα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και όσο, αναφορά στα ακλόνητα κεκτημένα που διατηρούν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή και τα οποία καθιστούν μη ανταγωνιστική την εταιρία στο πεδίο των αερομεταφορών.

Τα θέματα αυτά κατά βάση αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στην απόκτηση του πλειοψηφικού κεφαλαίου της Ολυμπιακής από πλευράς Κυπριακών Αερογραμμών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας ο εθνικός μας μεταφορέας είναι αμφίβολο εάν θα δεσμευθεί να αναλάβει το πηδάλιο της Ολυμπιακής, χωρίς προηγουμένως, να δοθούν διευκρινήσεις σχετικά με τους όρους που θέτει η διοίκηση των ΚΑ. Μάλιστα, οι προϋποθέσεις που θέτουν στην πρόταση τους οι ΚΑ, είναι σε γνώση του υπουργείου οικονομικών.