You are here

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες των ΚΑ προς Αθήνα

05/12/2002 15:29
Μία πτήση το πρωί και δύο μετά τα μεσάνυκτα για αντιμετώπιση της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών

Με τη σύμπτυξη των δύο πρωινών πτήσεων σε μια, και κατά αντιστοιχία των δύο απογευματινών πτήσεων επίσης σε μια, προχώρησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές για τη διακίνηση των επιβατών τους από και προς την Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα λόγω της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας στην οποία κατήλθαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Μιλώντας στη Stockwatch ο Διευθυντής Τύπου και Δημοσίων Υποθέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελής, ανέφερε ότι από τις σημερινές πτήσεις επηρεάζονται 550 επιβάτες από την Κύπρο στην Ελλάδα και 460 από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο κ. Αγγελής διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία προβαίνει σε τέτοιες διευθετήσεις «και θα πάρει όλους τους επιβάτες στον προορισμό τους», προσθέτοντας ότι από τις προγραμματισμένες για σήμερα τέσσερις πτήσεις για Αθήνα, επετράπη όπως πραγματοποιηθεί μόνο μια, εντός του χρονικού διαστήματος που διαρκεί η 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Ενώ η πτήση προς τη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 5.45 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τα μεσάνυκτα.

Οι δύο πρωινές πτήσεις, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 7 και 9 το πρωί, αντίστοιχα, συμπτύχθηκαν σε μια και το αεροσκάφος αναχώρησε στις 9.30 το πρωί, είπε ο κ. Αγγελή, προσθέτοντας ότι οι άλλες δύο πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις 4 και 7 το απόγευμα θα συμπτυχθούν επίσης σε μια πτήση, με μεγαλύτερο αεροσκάφος το οποίο θα αναχωρήσει, λίγο μετά τα μεσάνυκτα.

Η 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα λήγει στις 2 μετά τα μεσάνυκτα.

Του Κυριάκου Κυριακίδη