You are here

Τρ. Κύπρου: Δέσμευση για πώληση Nicosia Mall

27/08/2019 16:11

Η Τράπεζα Κύπρου δεσμεύτηκε για την πώληση του Nicosia Mall, όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση οικονομική έκθεση της τράπεζας για το 2019.

Στις 30 Ιουνίου 2019 και 31 Δεκεμβρίου 2018, η ομάδα εκποίησης 3 σχετίζεται με την θυγατρική Nicosia Mall Holdings (NMH) Limited και τις θυγατρικές της (συγκρότημα ΝΜΗ), οι οποίες συμμετέχουν στην κατασκευή και διαχείριση του Nicosia Mall.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση δεσμεύτηκε ως προς την πώληση του συγκροτήματος ΝΜΗ και έχει προχωρήσει σε ένα ενεργό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της πώλησης αυτής. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από την ημερομηνία ταξινόμησης. Η ομάδα εκποίησης 3 αποτελείται από αποθέματα ακινήτων ύψους €91,031 χιλ. και λοιπά περιουσιακά στοιχεία ύψους €670 χιλ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επιχειρηματίες κατέληξαν σε συμφωνία με την τράπεζα με τις υπογραφές να αναμένονται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, οι νέοι μέτοχοι είναι οι με εταιρςίες Zorbas, PHC, Voici La Mode, Athienitis Contractors και υπεραγορά Αθηαινίτης που ήδη διατηρούν καταστήματα εντός του εμπορικού κέντρου.

Το ποσό της εξαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνάει τα €96 εκ.

Γ.Χ.