You are here

TSH: Το forex μείωσε ζημιές

30/11/2011 10:35
Μείωση στις ζημιές της ανακοίνωσε η ξενοδοχειακή εταιρεία Tsokkos λόγω σημαντικής μείωσης της μη πραγματοποιηθείσας συναλλαγματικής ζημιάς.

Οι ζημιές που αναλογούν στους μετόχους της εταιρείας μειώθηκαν στα €1,5 εκ. έναντι ζημιών €8 εκ. το εννιάμηνο του 2010.

Η συναλλαγματική ζημιά που δεν πραγματοποιήθηκε μειώθηκε στα €2 εκ. σε σύγκριση με συναλλαγματική ζημιά €9,7 εκ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η ζημιά οφείλεται στην ενδυνάμωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ελβετικού φράγκου με το ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, νόμισμα στο οποίο έχει σημαντικό δανεισμό το Συγκρότημα. Με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία του ελβετικού φράγκου με το ευρώ στις 29 Νοεμβρίου 2011, η συναλλαγματική ζημιά που δεν πραγματοποιήθηκε θα ανερχόταν σε €1,1 εκ.

Ο καθαρός κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος αυξήθηκε κατά €3,9 εκ. ή 12% στα €35 εκ. σε σύγκριση με €31,2 εκ. το εννιάμηνο του 2010. Τα εισοδήματα από ξενοδοχειακές μονάδες αυξήθηκαν κατά €3,4 εκ. στα €33 εκ. λόγω της αύξησης της πληρότητας των ξενοδοχείων. Τα εισοδήματα από τον τομέα ανάπτυξης γης αυξήθηκαν κατά €478,3 χιλ. στα €2,1 εκ.

Η ζημιά από την αποτίμηση των εμπορικών επενδύσεων ανήλθε στις €539 χιλ. σε σύγκριση με ζημιά €69,5 χιλ. πέρσι και αφορά ζημιά που δεν πραγματοποιήθηκε από την αποτίμηση των εμπορικών επενδύσεων του Συγκροτήματος στις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Επίσης, κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2011, το Συγκρότημα υπέστη ζημιά ύψους €153,6 χιλ. από πώληση εμπορικών επενδύσεων.

Τα έξοδα διοίκησης αυξήθηκαν στα €1,4 εκ. από €1,3 εκ., ενώ τα έξοδα διανομής και πωλήσεων μειώθηκαν στις €586,8 χιλ. από €738,2 χιλ.

Το ΔΣ αποφάσισε όπως το Συγκρότημα συνεχίσει τη στρατηγική του για ανακαίνιση των τουριστικών του μονάδων και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό, το Συγκρότημα θα προχωρήσει σε ανακαινίσεις τουριστικών μονάδων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το ΔΣ του Συγκροτήματος εκτιμά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ευρωζώνη, τα αναμενόμενα για το τρέχον έτος αποτελέσματα δυνατό να παρουσιάσουν διακυμάνσεις οι οποίες λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν στις αγορές είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας η Διεύθυνση του Συγκροτήματος παίρνει μέτρα για τη διασφάλιση της υγιούς ρευστότητας του ομίλου και της όσο το δυνατό μεγαλύτερης συγκράτησης των λειτουργικών δαπανών, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Γ.Χ.